2. Cankarjev turnir Vrhnika 2019 je za nami

 

Organizirali smo največji športni dogodek nogometnega kluba Dren Vrhnika. V nogometno obarvanemu vikendu smo pričakovali 56 ekip selekcij U9, U10 in U11. Dogodek je ustvaril kolektiv osmih predstavnikov, ki so svoja znanja in izkušnje vložili v področje, za katerega so bili zadolženi. Organizacija je bila precej bolj enostavna kot lansko leto, saj je bila to druga izvedba Cankarjevega turnirja in smo imeli načrt okvirno začrtan. 

S pripravami dogodka smo pričeli v petek, saj nas je lanskoletna izkušnja naučila, da je potrebno infrastrukturo pripraviti pred dogodkom. Vremenska napoved ni obetala, zato smo se na to pripravili.

V sobotnem dopoldnevu se je tekmovanje pričelo za selekcijo U9. Organizacija dogodka je bila na nivoju, saj je vse potekalo brez zapletov. Izjemna pohvala tudi staršem selekcij, saj bi bila izvedba brez njih nemogoča.

Popoldne je s tekmovanjem pričela selekcija U11. Vse skupaj je potekalo nemoteno, dokler stvari v svoje roke ni vzela narava. Proti koncu skupinskega dela je pričelo deževati. Naliv je bil tako hud, da smo se med kosilom s trenerji dogovorili, da preskočimo razigravanja in nadaljujemo le z zaključnimi boji za prva štiri mesta. Igrišče ni preneslo vremenskih vplivov, zato smo s težavo izpeljali tekmovanje do konca.

Po koncu napornega dneva smo se organizatorji odločili, da odpovemo nedeljski U10 turnir, saj ga ne bi mogli izpeljati kvalitetno. Dogodek je namenjen otrokom, a pogoji za igro so bili nemogoči, saj je bilo igrišče razmočeno in blatno. 

Celotna organizacija je bila postavljena tako dobro, da smo s težkim srcem odpovedali nedeljski del, ampak žal je bila to edina možnost. Upamo, da nam bo prihodnje leto vreme bolj naklonjeno. 

Zahvaljujemo se vsem, ki so pomagali soustvariti 2. Cankarjev turnir Vrhnika 2019.

Ekipa NK Dren Vrhnika

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium