Besedo ima – Podpredsednik kluba Matevž Kustec

 

Približno leto dni je minilo od začetnih razgovorov o prihodnosti obeh nogometnih klubov v občini. Danes smo skupaj, združeni v enem klubu.

V mesecu avgustu je začela delovati nogometna šola, čas je za prve analize, za manjšo  inventuro.

V tekmovanja smo uspeli prijaviti vse selekcije, predvsem pri starejših je bil to velik izziv. Kadeti in mladinci ponovno igrajo v ločenih ligah, vsaka s svojimi vrstniki.

Veliko sestankov in prošenj je bilo potrebnih, da je temu tako. Ogromno igralcev je prenehalo z igranjem ali pa so odšli v bolj urejene sredine. Razlogi so znani, mi se z njimi ne ukvarjamo ampak gledamo naprej.

Z delom v klubu bomo te fante pridobili nazaj domov.

Jesenski vpis v klub je presenetil vse. Množičnost je zapisana v viziji, vendar tako zgodaj, že v prvi sezoni? Prijetno presenečenje ali pa nagrada za vložen trud, kakor želite, ampak kmalu nas bo 300.

Vodstvo nogometne šole je plan dela sprejelo pred sezono. V mlajših selekcijah ne bo selekcioniranja, z izborom se postopoma začne pri prehodu na igralni sistem 8+1. Zato pa VSI otroci, ki želijo igrati na tekmah, lahko igrajo.

Tudi zaradi tega je kakšen rezultat slabši kot bi si kdo od staršev želel, vendar čas za zmage še pride.

V tekmovanjih smo tam kjer smo pred sezono tudi načrtovali. U13 črni in U15 črni v vrhu, pri kadetih smo zraven, je pa vrh zelo zgoščen. Mladinci presenečajo, nekaj se jih je vrnilo po daljši odsotnosti, pa smo kljub temu konkurenčni.

Z množičnim vpisom se je problem glede igrišč še poglobil. Pogoji niso ustrezni, pozimi bo še huje. Projekt nove umetne trave na polovici pomožnega igrišča je v teku. Župan in podžupan sta naklonjena gradnji, v predlogu proračuna za naslednje leto bo namenjeno 50.000 EUR, kar pomeni približno 1/3 potrebnih sredstev. Za drugo tretjino bomo kandidirali za sredstva Fundacije za šport, 1/3  bo moral plačati klub. Ne bo enostavno zbrati 50.000 EUR, ampak brez ambicij ni uspeha.

Zavedamo se, da  igrišče z umetno travo ne pomeni dodatnih/novih površin, zato moramo s pomočjo Zavoda Ivana Cankarja in Občine Vrhnika poiskati nove.

Uspeli smo vzpostaviti finančno stabilnosti, klub obveznosti plačuje sproti in v celoti. Enako pričakujemo tudi mi, zato še enkrat prosim vse starše, da svoje obveznosti plačujejo redno.

Na vseh področjih želimo vzpostaviti red, ni enostavno, glede na zapuščino, ki nas je pričakala. Nekaj časa bo še trajalo, da bodo vsi akterji, vključno s trenerji, razumeli kaj želimo in na kakšen način bomo to dosegli.

Upam, da se nam sčasoma še kdo pridruži, ponudi pomoč, ker je projektov več, kot pa je ljudi, ki bi jih bili sposobni izvesti.

Je pa vsem, ki odločamo v klubu, lažje odkar delujemo pod eno streho, saj smo edini in močnejši, zato naredimo to, kar mislimo da je prav in ne kar je všečno.

Matevž Kustec

Podpredsednik

 
Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium