Besedo ima – Vodja nogometne šole Uroš Bučan

 

Več kot mesec dela na igrišču je že za nogometaši in trenerji. Za UO, vodjo šole, ter strokovnim svetom pa je že nekaj mesecev skupnega dela. Čas je za začetno oceno dela na igrišču, ter pogled malo naprej. Zato smo v klubu besedo najprej namenili vodji nogometne šole Urošu Bučan, v kratkem pa bosta svoje videnje podala tudi predsednik kluba Andrej Šega, ter podpredsednik Matevž Kustec, kasneje pa tudi drugi.

 Po dobrem mesecu dela na igrišču lahko povem, da sem kot vodja nogometne šole zadovoljen s trenutnim stanjem. Naj povem, da  klub postaja velik glede na število nogometašev, trenerjev, staršev. Zanimanje za nogomet na Vrhniki je v vzponu. Menim, da je razlog dobro delo trenerjev. V program smo si zapisali množičnost, prepoznavnost nogometa na Vrhniki, ter zadovoljstvo otrok. Vse to se je zgodilo že v prvih mesecih. Morda nas je množičnost, kar malo prehitela, saj imamo trenutno težave z infrastrukturo in vadbenimi površinami. Tudi vreme nam trenutno ni naklonjeno in trenerji se moramo prilagajati, improvizirati.

Zaradi velike količine dela pa smo se tudi v nogometni šoli organizirali nekoliko drugače, kot je bilo sprva predvideno. Sam sem vodja celotne nogometne šole, s tem da bolj bedim nad ekipami od U14 naprej, pri ekipah od U10 do U13 je vodja Iztok Gruden, pri najmlajših od vrtca do U10 pa Gašper Stržinar. Oba sta že nekaj časa v klubu in moram priznati, da je med nami sodelovanje odlično. Tudi pogled na nogomet imamo zelo podoben.

Seveda pa grem pogledati z veseljem tudi tekme mlajši selekcij, prav tako pa, če je le čas pridem tudi na sestanke staršev s trenerji. Ti sestanki potekajo prav v teh dneh.

Ekipe po zaslugi trenerjev na igrišču kažejo odlične predstave. Imamo dobre, homogene ekipe, ki so po tehničnem in taktičnem znanju primerljive najboljšim šolam v Sloveniji. Pri ekipah, kjer se vodi že rezultat, so vse naše ekipe pri vrhu. Tako kot množičnost, nas je tudi to presenetilo, a prepričan sem, da nas to ne bo uspavalo pri delu.  

Še več bomo delali. Poleg že individualnih treningov vratarjev in atletskega trenerja, ki skrbi predvsem za šolo teka pri mlajših selekcijah, ter pri starejših za koordinacijo, hitrost in moč. Potrudili se bomo, da v zimskih mesecih dobimo tudi trenerja za gimnastiko, ki bi delal na gibljivosti igralcev. V tem tednu pa bomo pričeli z novim programom. V klub prihaja individualno delo igralcev. Ta program se bo izvajal za določene igralce ekip od U13 do U15. Namenjen pa bo izboljšanju tehnike igralcem, ki imajo pomanjkljivosti. Vzporedno temu programu pa bomo dodali tudi možnost individualnih treningov na željo igralcev-staršev v ekipah U11 in 12. Vendar v teh dveh selekcijah bo strošek še na ramenih staršev.

 Kljub zgoraj napisanemu pa se še vedno zavedamo, da imamo še rezerve pri delu, organizaciji, infrastrukturi. Želimo si boljših pogojev, boljših garderob predvsem na Vrhniki. Želja pa je umetna trava z razsvetljavo, saj nam bo le-ta omogočala dovolj vadbene površine glede na število ekip in igralcev.

 Za konec lep pozdrav vsem ljubiteljem nogometa in vabljeni na in ob igrišča, kjer je vedno več ljudi.

 
Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium