Cankarjev turnir 2024

 

“Z velikim veseljem sporočamo, da je letošnji Cankarjev turnir potekal nadvse uspešno. Večinoma smo imeli lepo vreme, kar je prispevalo k odličnemu vzdušju in uživanju otrok. Turnir je minil v duhu fair playa, kar je še dodatno obogatilo športno izkušnjo vseh udeležencev. V selekcijah U7 in U8 ni bilo rezultatov, vsi otroci pa so prejeli kolajne za sodelovanje, kar jih je zelo razveselilo. V selekcijah U9, U10, U11 in U13 so se rezultati beležili, videli pa smo veliko lepih potez, golov, obramb in nasploh izjemnega nogometa. Verjamemo, da bomo naslednje leto turnir še nadgradili in ga naredili še bolj nepozabnega. Zahvaljujemo se vsem, ki so pripomogli k uspešni izvedbi turnirja.”

Andrej Šega, predsednik NK Vrhnika

 

U7 in U8

Letošnji turnir selekcij U7 in U8 je bil izjemno uspešen, saj je bilo skupaj odigranih več kot 150 tekem. Turnir je potekal v duhu fair playa, kar je pomembno prispevalo k pozitivni in prijateljski atmosferi. Otroci so se izjemno zabavali in uživali v vsaki minuti igre. Ob zaključku turnirja so vsi udeleženci prejeli medalje, kar je bilo za njih posebno doživetje. Starši so bili zelo zadovoljni z organizacijo in izvedbo turnirja ter so s ponosom spremljali svoje malčke. Na tribunah je bilo veliko staršev in ostalih navijačev, ki so z navdušenjem spremljali dogajanje na igriščih. Videli smo kar nekaj lepih golov in pokazali so se izjemni nogometni talenti. Najpomembneje pa je, da smo videli ogromno srečnih otrok, kar je za nas največ vredno in nam daje motivacijo za nadaljnje delo.

U9

Turnir selekcije U9 je bil izjemno dinamičen in poln razburljivih trenutkov. Sodelovalo je 16 ekip, ki so bile razvrščene v 4 skupine po 4 ekipe. Na igrišču smo videli ogromno želje, borbenosti, lepih zadetkov in nasploh dobrega nogometa, kar je navdušilo vse prisotne. Na žalost se nobeni izmed ekip NK Vrhnike ni uspelo uvrstiti v izločilne boje za najvišja mesta. Finale sta igrali ekipi NK Proteus in NK Borovnica, po napetem izvajanju kazenskih strelov pa so zmagali slednji. Tudi na tem turnirju je bila odlična spodbuda s tribun, saj je bilo prisotnih ogromno obiskovalcev. Tekmovanje je minilo v športnem duhu, kar je še dodatno poudarilo pomen fair playa in športnega obnašanja. Iskrene čestitke vsem udeležencem za prikazane igre in trud.

U10

Na letošnjem turnirju selekcije U10 je sodelovalo 16 ekip, med njimi kar 3 ekipe iz NK Vrhnika. Videli smo izjemno kvaliteten nogomet za to starostno skupino, kar je navdušilo vse prisotne. Skupinski del turnirja je bil zelo razburljiv, saj je skupno padlo kar 70 golov. Ekipa NK Vrhnike Črni je pokazala odlično igro in šele po kazenskih strelih izgubila proti kasnejšemu zmagovalcu turnirja, ekipi NŠ Feniks.

Finalna tekma se je odigrala v nedeljo popoldne, kjer sta se pomerili ekipi NŠ Feniks Oranžni in NK Litija Beli. Tudi tu so za zmago odločali kazenski streli. Ekipa Litija je en strel zgrešila, medtem ko so igralci NŠ Feniks zadeli vse svoje strele in na koncu slavili zasluženo zmago. Dogodek je bil odlično obiskan, s številnimi navijači in starši, ki so strastno podpirali mlade nogometaše. Turnir je potekal v športnem duhu in fair playu, kar je še dodatno obogatilo izkušnjo vseh udeležencev. Iskrene čestitke vsem ekipam za odlične predstave in športni duh.

U11

Turnir selekcije U11 je bil zadnje dejanje v sklopu Cankarjevega turnirja in je potekal v nedeljo popoldne. Sodelovalo je 16 ekip, med njimi tudi dve domači ekipi NK Vrhnika, ki sta dokazali, da sodita med najboljše v Sloveniji. Videli smo res lep in kvaliteten nogomet za to starostno skupino, s poudarkom na tehničnem in taktičnem znanju mladih nogometašev.

Na koncu je ekipi NK Vrhnika Zlati uspelo priti do finala, kjer jih je pričakala ekipa NK Korte. Tekma je bila na visokem nivoju, vendar je bila domača ekipa boljši nasprotnik in je zasluženo slavila s 3:0. Čestitke zmagovalcem NK Vrhnika Zlati za odlično predstavo in zasluženo zmago, prav tako pa čestitke vsem ostalim sodelujočim ekipam za njihov trud in športni duh.

U13

V soboto popoldne je potekal turnir za najstarejše selekcije, ki so se udeležile Cankarjevega turnirja. Prijavljenih je bilo 8 ekip, razdeljenih v dve skupini. Videli smo veliko lepih potez in kakovostnega nogometa. V polfinale so se uvrstile ekipe NK Vrhnika Črni, NK Jesenice Rdeči in obe ekipi NK Triglav. V polfinalu je NK Vrhnika Črni premagala NK Jesenice Rdeči, medtem ko sta se ekipi NK Triglav pomerili med seboj.

Finalni obračun je potekal med ekipama NK Vrhnika Črni in NK Triglav Beli. Domača ekipa je bila boljša nasprotnica in zasluženo slavila s 3:0, s čimer je osvojila zmago na turnirju. Zahvaljujemo se vsem ekipam za udeležbo in za fair play, ki so ga pokazale na igrišču. Čestitke zmagovalcem in vsem sodelujočim za izjemne predstave in športni duh.

 

Veseli nas, da je bilo vreme kljub krajšim ploham večinoma lepo, kar nam je omogočilo izvedbo turnirja po načrtu. Vsi turnirji so potekali brez večjih izgredov in v duhu fair playa, kar je za nas izjemno pomembno. Ponosni smo na kakovosten nogomet, ki smo ga videli, vendar je najpomembneje, da so otroci uživali v igri – kar je bilo očitno na vsakem koraku. Prav tako smo zadovoljni, da je turnir minil brez večjih poškodb.

Dogodek je bil uspešen tako na igrišču kot ob njem, saj so se obiskovalci dobro zabavali in uživali v druženju. Glavne nagrade s srečelova so razveselile številne obiskovalce, kar je še dodatno obogatilo dogodek. Organizacija turnirja je potekala gladko in brez večjih težav, kar nas spodbuja, da bomo naslednje leto še boljši.

Hvala vsem za udeležbo, podporo in sodelovanje. Veselimo se že naslednjega leta, ko se ponovno srečamo na in ob igrišču!

NK Vrhnika

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium