Člani – “Domača” tekma na Ježici

 

Članska ekipa je minuli vikend igrala 6. kolo prvenstva. Zaradi poplavljenega igrišča na Vrhniki smo tekmo v zadnjem hipu prestavili na Ježico, na igrišče z umetno travo nogometnega kluba Interblock, ki je bil tudi naš nasprotnik. Čeprav je Interblock igral na svojem igrišču, smo bili uradno mi domačini.

Prvi polčas

Tekmo smo začeli dobro in v prvih 10 minutah nekoliko prevladovali. Ustvarili smo si tudi lepo priložnost, ki pa je žal ostala neizkoriščena. Če ne daš, dobiš je nepisano pravilo v nogometu in tudi tokrat se nam je zgodila tako. Kmalu za našo neizkoriščeno priložnostjo je nasprotnik po kotu zadel za 1:0. Po zadetku nismo odreagirali kot bi morali in nasprotnik je zadel še drugič. Potem smo spet vzpostavili stik in poizkušali igrati kot v uvodnih minutah. Želeli smo si doseči zadetek pred odmorom, a bili premalo zbrani in natančni napadu in obrambi. Tik pred koncem polčasa je nasprotnik po kotu zadel še tretjič.

Drugi polčas

Med odmorom smo se poizkušali dvigniti in ugotovili, da ponovno nismo igrali niti približno tako slabo kakor to kaže rezultat. Na igrišče smo prišli odločeni, da čim prej dosežemo vsaj en zadetek. Spet se je ponovila stara zgodba. Namesto nas je zadel nasprotnik. Sledila je še individualna napaka in rezultat je bil 5:0. Po izigrani akciji in predložku smo z glavo uspeli doseči častni zadetek. Postavili smo se višje in več tvegali. Novega zadetka nismo uspeli doseči, ga je pa nasprotnik in tako postavil končni rezultat 6:1. 

Ponovno lahko rečemo, da si nismo zaslužili tako visokega poraza. Na trenutke smo bili celo boljši nasprotnik. Zdi se, da ni problem v sami igri oz. pretoku žoge. Tepe nas neučinkovitost v napadu in preveč velikih napak v obrambi. Treba si je naliti čistega vina in si priznati, da naredimo mnogo preveč velikih napak, ki ne sodijo na ta nivo, če želimo osvajati točke. Če vse napake in pomanjkljivosti seštejemo ugotovimo, da bomo tako težko osvajali točke.

Čaka nas nov teden treningov in v nedeljo tekma v Ivančni Gorici, kjer bomo skušali popraviti vtis zadnjih dveh tekem.

Trenerja Jasmin in Gašper

 

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium