Člani – Domača tekma z Rudarjem

 

Članska ekipa je v soboto odigrala prvo domačo ligaško tekmo sezone. Nasprotnik je bil prvouvrščeni Rudar iz Trbovelj. Vedeli smo, da tekma ne bo lahka in da je nasprotnik kakovosten. 
 
Tekmo smo začeli slabše kot prvo proti Arne Taboru. Manjkala je sproščenost in energija, ki nas je krasila na prvi tekmi. Tudi naše podaje in sprejemi niso bili natančni. Po dobrih 20 minutah je sledil ključni trenutek tekme. Po našem kotu in sumljivi situaciji v nasprotnikovem kazenskem prostoru je nasprotnik iznesel žogo in kmalu za tem poslal dolgo, visoko žogo pred naš gol. Tam smo žal nespretno in nespametno posredovali in si poslali žogo v našo mrežo.
 
Zadetek nas je za nekaj minut popolnoma odrezal, potem pa smo se dvignili in začeli napadati, da bi dosegli zadetek. Le ta je prišel kmalu, ko je po hitri akciji z roba kazenskega prostora žogo v dolgi kot nasprotnikovega vratarja poslal Pajnkihar. Do konca polčasa sta se zgodili še dve omembe vredni stvari. Imeli smo še eno veliko priložnost, iz katere bi morali zadeti in tekmo obrniti v našo korist. Nekaj minut pred koncem se je poškodoval naš centralni branilec Jure in tako ob polčasu žal moral zapustiti igrišče. Čeprav bi seveda želeli drugače, je to vplivalo na ekipo in našo igro.
 
V drugem polčasu smo imeli tako mi kot nasprotnik še nekaj priložnosti. Naše priložnosti so ostale neizkoriščene, nasprotnik pa je svojo v 71. minuti po podaji pred gol s krila izkoristil. Pritoževanje, da naj bi bil strelec v nedovoljenem položaju, žal ni pomagalo. Rezultat je bil 2:1 za goste. Do konca tekme smo poizkušali rezultat izenačiti, vendar prave poti skozi nasprotnikovo zgoščeno obrambo nismo našli.
 
Na splošno gledano niti nismo odigrali slabe tekme. Morda nam je zmanjkalo samo malo zbranosti in športne sreče in bi se tekma lahko obrnila v našo korist. Sedaj je potrebno strniti vrste, dvigniti glave in dati vse od sebe, da z gostovanja v Kisovcu odnesemo prve tri točke.
 
trenerja Jasmin in Gašper
 
Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium