Člani – Epski zaključek tekme

 

V 3. krogu smo se na domači tekmi pomerili z ekipo Fama Vipava. Vedeli smo, da nas čaka težka tekma, saj smo imeli na naši strani nekaj odsotnosti, prav tako je k nam prišel kvaliteten nasprotnik.

V prvem delu smo imeli več od igre in imeli večinsko posest. Pretežni del nismo resneje ogrozili vrat saj se je nasprotnik branil zelo nizko na svoji polovici in ni kazal pretirane želje po posesti ter nam prepuščal vodenje igre. Omeniti gre poskus od daleč, ko smo z lobom že premagali vratarja, vendar je domače veselje zaustavila prečka.

Zaostanek

V enem izmed protinapadov, ki so jih izvedli gostje jim je uspelo zadeti in povesti z rezultatom 0:1, ki je ostal do konca 1. polčasa. Znašli smo se zaostanku, kar se v tej tekmovalni sezoni še ni zgodilo in zato smo morali stopiti skupaj in pokazati karakter ekipe. 

V drugem delu smo prestavili v višjo prestavo in še močneje oblegali nasprotnikova vrata. Žoga ni želela v mrežo, prav tako pa so bili gostje zelo disciplinirani pri branjenju svojega gola. V protinapadih, na katerih je slonela njihova igra, je nekajkrat tudi vrhunsko posredoval naš vratar in nas ohranjal v igri.

Preobrat

V zadnjih petih minutah tekme pa smo lahko videli preobrat v režiji naših fantov. V 88. minuti smo po predložku iz kota z izjemnim skokom zabili za izenačenje. Nismo se ustavljali in šli na vse ali nič, v sodnikovem podaljšku oz. 92. minuti pa smo bili nagrajeni, ko smo odbito žogo pospravili v mrežo in se veselili zmage.

Čestitke fantom za prikazano, moramo pa se zavedati, da smo imeli danes tudi nekaj športne sreče, ki nas je nagradila. 

Ostajamo trdno na realnih tleh, nadaljujemo s trenažnim procesom in se že pripravljamo na novo tekmo. V nedeljo popoldan gostujemo pri Škofji Loki, ki bo trd oreh, saj premorejo nekaj vrhunskih posameznikov. 

Zahvala tudi navijačem, ki so nas spodbujali vse do zadnjega sodnikovega žvižga, mi pa smo jim na igrišču poplačali z borbo in novo zmago.

Strokovni štab Jan Kragelj, Tadej Špicar in Gašper Stržinar

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium