Člani – Novi prijateljski tekmi

 

Bilje

V soboto, 29. februarja je članska ekipa gostovala na primorskem. Igrali smo proti mladinski ekipi ND Bilje, ki je tudi nasprotnik naše mladinske ekipe v 2. SML. Tekma je bila trda in zanimiva. Videlo se je, da je nasprotnik nekoliko bolje pripravljen in bolj uigran. Nam so se dogajale napake, ki jih v prvenstvu ne bo smelo biti. Pristop in želja fantov sta bila pri večini fantov dobra.

Prejeli smo hiter in poceni zadetek, nato pa vzpostavili ravnotežje in bili tudi sami nevarni. V srednjem delu tekme smo oboji zadeli po enkrat. Proti koncu je nasprotnik po protinapadu in naši slabi reakciji povedel s 3:1, mi po smo v izdihljajih tekme iz enajstmetrovke zadeli za končnih 3:2 za domače.

Žiri  

Na dan žena, v nedeljo, 8.3. je članska ekipa v Škofji Loki igrala tekmo proti ekipi NK Žiri, ki nastopa v 3. SNL Zahod.  Odigrali smo dober prvi polčas. Nasprotnik je prevladoval v posesti žoge, kar smo tudi predvideli. V obrambi smo stali dobro, bili smo čvrsti, veliko tekli, napake pa reševali z borbenostjo. V napadu nismo bili posebej nevarni, smo pa bili dovolj odločni in ob eni redkih napak nasprotnika dosegli gol za 1:0. 

Drugi polčas je bil slabši. Tekaško smo vedno težje parirali nasprotniku, premešana postava pa ni delovala tako usklajeno kot začetna. Nasprotnika smo prevečkrat pustili preblizu naših vrat. Vedno več je bilo napak v zadnji vrsti. Po nezbranosti v obrambi je nasprotnik najprej izenačil, po slabi pomoči in napačnem postavljanju pa so zadeli še drugič. Tekma se je tako končala z minimalno zmago nasprotnika, vendar pa gre fante pohvaliti za pristop in igro v prvih 45 minutah.

Trenerja Jasmin in Gašper

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium