Člani – Sezona se začenja

 

Članska ekipa je postala realnost 

Za sezono 2019/20 se je v našem klubu ponovno formirala članska ekipa. O njej je bilo govora že zadnjih nekaj sezon, vendar smo čakali na pravi trenutek. Menimo, da je sezona, ki se začenja, pravšnja za začetek nove, uspešne zgodbe. Vsak začetek je težek, česar se seveda zelo zavedamo, zato smo se na izzive članskega moštva in tekmovanja poskušali čim bolje pripraviti.

Z načrtovanjem smo začeli že veliko prej, ekipa pa je na teren prvič stopila zadnje dni v maju. Naredili smo nekaj spoznavnih treningov in odigrali dve prijateljski tekmi. Sledil je premor do 15. julija, ko smo začeli s pripravami na novo sezono.

Priprave

V pripravljalnem obdobju smo si zastavili dva cilja. Najprej igralce tekaško in fizično čim boljše pripraviti, da bomo lahko držali tempo igre skozi celo tekmo in da ne bo prihajalo do poškodb. Drugi cilj je bil, da se fantje, ki v preteklosti večinoma niso igrali v istih ekipah, povežejo in da se počasi zgradi ekipa, klapa, ki bo dihala in se borila drug za drugega. Zavedamo se, da to ne gre čez noč, vendar menimo, da smo na pravi poti.

V juliju in avgustu je ekipa opravila skupno 20 treningov. Kar nekaj od teh je bilo “suhih”, brez žoge. Igralci  so dovolj zreli, da so razumeli pomen teh treningov in so solidno obiskovali tudi te treninge. Odigrali smo tudi pet pripravljalnih tekem. Naši nasprotniki so bili: Ihan, Moravče, Litija, Dolomiti in včeraj ekipa Dola. Zaradi urejanja igrišča na Vrhniki smo morali vse tekme odigrali v gosteh. Naša igra in tempo na tekmah sta bila iz tekme v tekmo boljša, seveda pa se nam pozna neuigranost, saj je ekipa skupaj kratek čas. V igri se tako še pojavljajo napake in nihanja, na trenutke pa že delujemo zelo dobro.

Začetek

S tem tednom se pripravljalni del spreminja v tekmovalni del sezone. V soboto vse ljubitelje nogometa lepo vabimo na prvo člansko nogometno tekmo na Vrhniki po dolgih letih.

Prvo kolo članske MNZ lige igramo v soboto, 31. avgusta ob 17:00 proti Kamniku v športnem parku na Vrhniki. Pridite in podprite naše fante v čim večjem številu, saj si to zaslužijo!

Trenerja Jasmin Muratagić in Gašper Stržinar

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium