Člani – Soliden začetek prvenstva

 

Članska ekipa je minuli vikend začela tudi z ligaškim tekmovanjem. Prvo tekmo smo igrali v Ljubljani proti ekipi Arne Tabor. 
 
Pred tekmo smo vedeli, da je nasprotnik kvaliteten, saj je prišel iz 3. slovenske lige, ekipa pa se ni bistveno spremenila. Morda nam je to vlilo še dodatno motivacijo, saj smo tekmo začeli zelo dobro. Igrali smo agresivno, čvrsto in z veliko želje.
 
Prvi polčas je bil zanimiv, bilo je veliko tempa in energije. Vsak od nasprotnikov si je ustvaril nekaj priložnosti, vendar tiste prave, 100% ni imel nihče. Igrali smo po tleh, od noge do noge in tako prihajali do kazenskega prostora nasprotnika. Tam je ponavadi zmanjkalo ideje ali natančnosti.
 
V drugem polčasu smo podobno kot nasprotnik nekoliko več poizkušali z dolgimi žogami in prenosi po zraku. Igra ni bila tako lepa, vseeno pa smo si ustvarili nekaj priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. V zadnjih minutah nas je nasprotnik malo stisnil pred naš gol, vendar je obramba z borbeno in zbrano igro ubranila svoj gol, svoje pa je dodal tudi naš vratar z dvema izjemnima obrambama v zaključku tekme. Končni rezultat je bil torej 0:0.
 
Napeta in čvrsta tekma je žal terjala tudi svoj davek, na njej sta se poškodovala dva naša igralca. Vsi skupaj močno upamo, da poškodbi nista resne narave in da se fanta čim prej vrneta na zelenico. 
 
V celoti gledano smo bili enakovreden nasprotnik, na trenutke smo tudi prevladovali na igrišču. Za piko na i je manjkal kakšen zadetek. Prepričana sva, da to pride v nadaljevanju sezone. Potrebno bo zmanjšati nihanja in storiti manj prekrškov v coni udarca oz. predložka. V napadu se bo potrebno še več vključevati, dodati nekaj ideje in seveda biti bolj učinkovit.
 
Trenerja sva s prvo tekmo zadovoljna, pristop in odnos sta bila prava, želje ni manjkalo. Sedaj so misli že usmerjene k naslednjemu tekmecu, Rudarju iz Trbovelj. Tekma bo na Vrhniki v soboto, 12. septembra ob 16:30.
 
Trenerja Jasmin in Gašper
 
Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium