Člani – Tri domače tekme in gostovanje v Visokem

 

Članska ekipa je po zmagi v Lescah nadaljevala prvenstvo s tremi zaporednimi domačimi tekmami.

Svoboda Ljubljana

Tekma s Svobodo je bila prestavljena, ker je v rednem terminu nekaj igralcev obeh ekip zastopalo MNZ Ljubljana na Region’s Cupu v Španiji. Tekma je bila zato odigrana med tednom. 

Svoboda je tekmo začela bolje in že v 5. minuti povedla z natančnim strelom izven kazenskega prostora. Gol nas je prebudil, začeli smo igrati bolje in prevzeli pobudo, vendar si kaj več od premoči v posesti nismo uspeli priigrati.

V drugem polčasu smo si po nekaj minutah priigrali najstrožjo kazen, ki smo jo uspešno realizirali. Le nekaj minut so gostje potrebovali, da so spet povedli. Po globinski podaji in dobljenem duelu so zadeli za 1:2. Ekipa je pritisnila za izenačenje, ki je prišlo po udarcu iz kota. Žoga se je odbila od tal, najbolj spreten pa je bil naš najmlajši igralec in zadel za 2:2. Hoteli smo doseči še en zadetek, a nam je za to žal zmanjkalo časa. Ekipi sta si tako razdelili točki.

Brda Dobrovo

Večina tekme proti ekipi Brda Dobrovo je bila odigrana v dežju. Nasprotnik je bil čvrst, a naša ekipa je prevladovala. Zadnja linija obrambe Brd je stala zelo visoko, kar smo s hitrostjo v našem napadu uspeli kaznovati. Prvi gol smo dosegli po lepi globinski podaji in nato še lepši podaji na drugo vratnico. Drugi gol je bil prav tako plod dobre globinske podaje, le da je tokrat napadalec zaključil sam. Rezultat polčasa je bil 2:0.

V drugem polčasu se je dež spremenil v naliv, voda se je začela nabirati na igrišču. 
Nasprotnik je po nekaj minutah po udarcu z glavo iz prekinitve znižal na 2:1. Na našo srečo ta rezultat ni ostal dolgo, saj smo po nekaj minutah povišali vodstvo na 3:1. Razmere za tekmo so bile nevzdržne, vode je bilo preveč, zato je glavni sodnik v 68. minuti prekinil tekmo. 

Preostanek minut do konca tekme bomo odigrali po rednih krogih jesenskega dela prvenstva.

Izola

Na tretji zaporedni domači tekmi je bila naš nasprotnik ekipa Izole. Začeli smo dobro in podjetno. Bili smo boljši nasprotnik. V 20. minuti povedli z 1:0, v 40. minuti pa vodili že 2:0. To je bil tudi rezultat polčasa. 

V drugem polčasu je bila zgodba podobna. Prevladovali smo, a smo morali gol čakat do samega konca tekme. Po napadu treh naših igralcev na vratarja gostov smo v 88. minuti zadeli za 3:0. To je bil tudi rezultat tekme.

Visoko

V 13. krogu je naša ekipa gostovala na Gorenjskem pri ekipi Visoko, ki je, tako kot mi, v tej sezoni novinec v ligi. Bili smo papirnati favoriti, vendar je treba to vedno tudi dokazati na igrišču. 

Na ne najboljšem igrišču smo tekmo začeli nekoliko nepovezano, predvsem na sredini igrišča smo stali slabo in bili premalo kompaktni. Predno smo se zbudili in prevzeli pobudo je nasprotnik prišel do nekaj pol-priložnosti. Po nekaj zgrešenih priložnostih smo prvič zadeli po lepi globinski žogi in elegantnem zaključku v 39. minuti. Rezultat polčasa je bil 0:1 v našo korist.

V drugem polčasu smo zagospodarili na igrišču in po nekaj minutah dosegli še dva zadetka. Tekmo smo nato mirno pripeljali do konca in zasluženo osvojili nove 3 točke.

Še tekma in 22 minut do konca jesenskega dela

Do konca prvenstva nas čakata še tekma 14. kroga, ko potujemo na neugodno gostovanje v Žiri in 22 minut prekinjene domače tekme proti ekipi Brda Dobrovo.

Vabljeni, da nas podprete, da ekipa jesenski del zaključi na čim višjem mestu!

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium