Člani – Z natrpanim urnikom dvigujejo pripravljenost

 

Člani z natrpanim urnikom dvigujejo pripravljenost in pilijo formo

 

Brinje Grosuplje

14. 2. 2023, 17.15, Grosuplje
Brinje Grosuplje 3 : 2 Dren Vrhnika

Članska ekipa je torkovo popoldne izkoristila za prijateljsko tekmo z Brinjem v Grosuplju. Priložnost za igro in dokazovanje je ponovno dobilo kar nekaj igralcev naše mladinske ekipe in tudi vratar kadetske ekipe Bor Fefer, ki je svojo priložnost odlično izkoristil.

Po uvodni terenski premoči naše ekipe so prvi, po medli obrambni reakciji naše ekipe, iz pol-protinapada povedli domačini. V 20. minuti igre je po zelo lepi solo akciji izenačil Tilen Ivanovič. Brinje je prevzelo pobudo in imeli večjo posest žoge, vendar je bila naša obramba dovolj zbrana in odločna. 1:1 je bil rezultat polčasa.

Kmalu na začetku drugega polčasa je ekipa Brinja ponovno povedla. Naš mladi vratar Bor Fefer je najprej odlično ubranil dva zaporedna strela, nato pa se je žoga še enkrat odbila k igralcu Brinja, ki je iz neposredne bližine pospravil žogo v mrežo. Le dobri dve minuti kasneje je po kotu v kazenskem prostoru ostal sam Bor Cerlini in z volejem lepo zadel za izenačenje na 2:2. Zadnji gol na tekmi je dosegla ekipa Brinja po samostojni akciji na desni strani in močnim ter natančnim strelom, kjer se je žoga od prečke odbila v gol.

 

Brda

18. 2. 2023, 11.30, Vipolže
Brdo Dobrovo 2 : 5 Dren Vrhnika

Članska ekipa je v soboto odigrala novo pripravljalno tekmo. V Goriških Brdih, natančneje v Športnem parku Vipolže, je igrala proti konkurentu iz svoje lige (3. SNL Zahod), ekipi Brda Dobrovo.

Tekme ekipa ni začela najbolje. Ekipa Brd je zelo dobro in hitro iz obrambe prehajala v napad, kar je naši ekipi povzročalo kar nekaj težav. Reakcije so bile prepozne in preveč medle, dueli in druge žoge so večinoma pripadali domačinu. Domačini so povedli po lepo izpeljanem pol-protinapadu. Le nekaj minut po prvem golu je s svojo levico pajčevino nasprotnikovega gola počistil Jan Mesec in rezultat je bil 1:1. Veselje je bilo kratko, saj so domači kmalu po še enem hitrem prehodu v napad in nekaj hitrih podajah uspešno zaključili akcijo in rezultat je bil 2:1. Tudi rezultat 2:1 ni “zdržal” dolgo. Po nesrečnem igranju z roko domačega vratarja je naši ekipi pripadel prosti strel iz katerega je po lepem odkrivanju in natančni podaji po tleh zadel Filip Zupanič.

Drugi polčas je bil, vsaj rezultatsko bolj uspešen. Nasprotnikove prehode smo veliko bolje kontrolirali, bili smo bolj odločni in kompaktni. Tudi v napadu je ekipa delovala veliko bolj “poletno”, si ustvarila kar nekaj priložnosti in dosegla tudi tri zadetke. Najprej je po lepi akciji in obrambi vratarja odbito žogo pospravil Tilen Ivanovič, nato pa je dva zadetka za svoj “hattrick” dodal še Jan Mesec. Rezultat tekme je bil tako 5:2 za Vrhniko.

Do začetka prvenstva ekipo čakata še dve pripravljalni tekmi. To soboto, 25. 2. 2023, ob 12:30 ekipa gostuje v Tolminu, generalko pa bo 4. marca igrala proti ekipi NK Žiri. Vabljeni na zadnji tekmi pred začetkom prvenstva!

Gašper Stržinar

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium