Člani – Zgodovinska prva tekma

 

V soboto smo bili priča prvi članski tekmi na Vrhniki po dolgih letih. Nasprotnik je bila ekipa Kamnika. Na tribuni se je za prvo tekmo zbralo zgledno število ljudi.

Začelo se je fenomenalno za našo ekipo, saj smo po lepi akciji zadeli že na prehodu iz prve v drugo minuto. Zadel je Tilen Rihar. Kmalu zatem smo imeli še eno podobno priložnost in nekaj polpriložnosti. Gostje so nato hitro vzpostavili ravnotežje in si tudi sami priigrali nekaj priložnosti. Nevarni so bili predvsem iz prekinitev, kjer naša ekipa ni bila dovolj zbrana. Tako so gostje kmalu iz ene od teh priložnosti tudi zadeli.

Sledila sta izenačen zaključek prvega polčasa in prva polovica drugega polčasa, kjer sta si obe ekipi ustvarili nekaj priložnosti. Nato je naša ekipa spet pritisnila in bila nevarna. Zadetek je visel v zraku in v 80. minuti smo ga tudi dočakali. Evrogol s 25 metrov je dosegel Dejan Marinac. Nasprotnik je pritisnil, naša ekipa pa se je pomaknila nazaj in čakala na protinapade. Rezultat se do konca tekme ni spremenil in tako smo vpisali prve tri točke na svoj račun.

Fante velja pohvaliti za veliko željo in dober pristop na tekmi. V igri so seveda še rezerve, ki jih bomo poizkušali odpraviti s treningi.

Sezono smo uspešno odprli, vendar se zavedamo, da ni prostora za evforijo. Treba je iti tekmo po tekmo, popraviti realizacijo in zbranost ob prekinitvah.

Vsi skupaj verjamemo, da smo na pravi poti.

Jasmin Muratagić in Gašper Stržinar

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium