Članska ekipa ponovno na Vrhniki

 

Članska ekipa ponovno na Vrhniki

7 let je minilo od zadnjega nastopa članske ekipe na Vrhniki. V letu 2012 je članska ekipa zaključila z nastopi na vrhniškem igrišču. V ciljih, ki jih je uprava predstavila na Skupščini kluba januarja 2017 je bila zapisana postavitev članske ekipe v sezoni 2019-2020.

Sezona je pred vrati, zato so se v letošnjem januarju začele priprave na ta projekt. Kadrovske, organizacijske, finančne….

Priprave so zaključene, čas je za predstavitev projekta. Vodja ekipe Matevž Kustec, glavni trener Jasmin Muratagić, pomočnik in tehnični vodja Gašper Stržinar.  Pri kondicijski pripravi igralcev bo pomagal Tadej Špicar.

V maju in juniju je potekala predstavitev projekta. Opravili smo štiri spoznavne treninge in dve prijateljski tekmi.

Prvi občutki so dobri, predstavitve in treningov se je udeležilo veliko število igralcev, na tekmah smo prikazali solidno sliko. Nad pričakovanji, glede na to, koliko časa smo skupaj. Ampak gremo počasi, ni prostora za navdušenje.

Pomembno je, da smo naredili prvi korak od tisočih, ki nas še čakajo. Že v juliju, pri tridestih stopinjah, šprintih in poskokih bo jasno kako velika je ŽELJA igrati za naš klub.

Ogromno dela nas čaka in precej časa bo trajalo, da bo članska ekipa postala EKIPA, da nas bodo gledalci nagradili z OBISKOM in da si bodo mladinci želeli igrati za to moštvo.

Govorim o nekaterih osnovnih ciljih te ekipe, ne o uvrstitvi v četrto ali tretjo ligo, čeprav bi se o tem največ bralo in govorilo.

Skupaj s trenerji uvrstitev v višje lige vidimo kot nagrado za naše delo, ki bo prišla takrat, ko si bomo to zaslužili.

Zavedamo se, da bo z uspehi rasla evforija in nerealne ambicije. V resnem svetu športa pa za kaj več kot tretjo ligo Vrhnika potrebuje čas, več igrišč, nov garderobni objekt in podporo lokalnega gospodarstva.

Predvsem pa potrebuje EKIPO, ki se gradi na igrišču in v garderobi.

Vse ostalo je bližnjica, gostilniška debata na pamet, ali pa čustvena izjava gledalcev, ki so bili priča nekaj zmagam na domačem igrišču.

Se vidimo 15. julija!

Matevž Kustec

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium