Dečki U13 ohranili 2. ligo!

 

Potem ko so fantje U13 jesenski del sezone 2016/2017 zaključili na prvem mestu v 4. ligi in se z mislijo, da bi za nov klub NK Dren Vrhnika in letnik 2005 ohranili 2. ligo spomladi registrirali za NK Vrhniko ter začeli z nastopi v 2. ligi – na zadnjem mestu brez točk – so si z zavzetim delom na 13 spomladanskih tekmah priigrali 9 zmag, 2 remija in 2 poraza in si tako zagotovili obstanek v 2. ligi. Naloga ni bila enostavna, saj sta se glavna tekmeca, ekipi Svobode in Brava, ki sta zasedali 9. in 8. mesto, okrepila in zmagovala, zato so fantje za premik s predzadnjega mesta, ki bi še pomenilo izpad v nižjo ligo, potrebovali več časa, kot smo upali, na koncu pa sezono kljub temu ocenjujem kot zelo uspešno.

V tekmovalnem smislu smo celotno sezono zaključili s 16 zmagami, 4 remiji in 2 porazoma. Odigrali smo tudi več prijateljskih tekem (Celje, Dekani, Ivančna Gorica), se solidno odrezali na močnem mednarodnem turnirju Cordial Cup, v zimski ligi v Radomljah pa skupaj z ekipo U12 osvojili končno 3. mesto.

Skozi celotno sezono smo opravili 154 aktivnosti (treningov in tekem) in se udeležili 4-dnevih priprav v Umagu. Udeležba je bila 89-odstotna, večina odsotnosti je bila zaradi MNZ treningov, šolskih obveznosti in poškodb ali bolezni.

Letošnji cilj ekipe je bil tehnični razvoj igralcev in poudarek na osnovnih sprejemih, podajah in preigravanju – to smo uspešno nadgradili. Poleg individualnega napredka vseh posameznikov se je v tej sezoni izboljšalo vzdušje in povezanost v moštvu, pa tudi motivacija in odnos do dela. In nagrada za vse to je bil seveda obstanek v 2. ligi.

Naslednje leto bomo dali več poudarka fizični pripravi, saj v igri ne bo več letečih menjav, in taktiki – začenjamo z igro 11 igralcev proti 11 igralcem, na velikem igrišču, s prepovedanimi položaji, ne bomo pa obremenjeni z rezultatom.

Ob koncu sezone se želimo tudi zahvaliti staršem, ki so nogometaše vozili na tekme in jih spodbujali ter z različnimi aktivnostmi (pokroviteljstvo, zbiranje daril pokroviteljev, snemanje, fotografiranje, pisanje zapisnikov in mnoge druge) pomagali naši selekciji in klubu.

Se vidimo pripravljeni na začetku nove sezone v ponedeljek, 24. 7. 2017, na Vrhniki.

Trener Jan Zaletel

slike s tekme proti Kočevju 6.6.2017 (4:0):

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium