U19 – Intervju s trenerjem in kapetanom

 

Mladinska ekipa se je letos znašla v neprijetnem položaju. Po slabem začetku sezone so bili v trenutku tudi v coni izpada iz 2. Mladinske lige Zahod. A vendar trenutno fantje kažejo boljšo igro in pozitivne rezultate, zato verjamemo, da se bo tudi naslednje leto na Vrhniki igral drugoligaški nogomet v mladinski kategoriji. Pred sobotno tekmo z Interblockom smo opravili krajši pogovor s trenerjem in kapetanom ekipe. 

Filip Fridl, kako ste videli uvodne štiri tekme spomladanskega dela sezone? Ste zadovoljni z rezultati in igro svoje ekipe?

“Z uvodnimi štirimi tekmami sem zadovoljen. A vendar obstaja občutek, da bi lahko vsaj točkovno iztržili še več. Predvsem na tekmi s Slovanom, ko smo kljub slabi igri povedli, a na koncu izgubili. Smo pa na naslednjih treh tekmah dvignili nivo igre, zato sem s prikazanim spomladanskim delom sezone trenutno zadovoljen.”

Kako je sredi sezone prevzeti ekipo, predvsem glede na položaj na lestvici? 

“Je kar izziv, predvsem z vidika, da je ekipa mentalno načeta. 12 krogov brez zmage pusti na igralcih neko sled, največ se zagotovo pozna na samozavesti. Potem pa še ta pritisk, ko si na mestu, ki ti odnaša status drugoligaša. Ampak saj veste, če v nekaj ne verjameš, potem se raje ne spuščaj v to. Jaz verjamem v to ekipo in celoten tim. V pripravljalnem obdobju smo postavili dobre temeljne in smo na dobri poti, da letošnjo zgodbo na koncu lepo in uspešno zaključimo.”

Ste se med zimo dobro okrepili?

“Odšli so trije igralci prve ekipe, pripeljali pa smo dva igralca vhodnega letnika, zato je v teoriji težko reči, da smo se okrepili. A vendar smo znotraj svojega bazena potegnili nekaj potez in nekatere fante zopet “ogreli” za nogomet. Na koncu, ko po videnem potegnem črto, sem zelo zadovoljen z novinci in ekipo nasploh.”

Kakšna so pričakovanja za tekmo proti Interblocku?

“Tekma proti Interblocku je za nas kot vsaka druga. Tudi na tej tekmi so v igri tri točke in vsaka tekma se začne z 0:0. Kljub njihovim dobrim rezultatom gremo pogumno v tekmo. Sedaj smo že spoznali, da smo lahko kos vsakemu tekmecu in tudi zadnja domača tekma, proti ekipi NK Triglav, nam je po prikazanem v polju vlila še dodatne samozavesti.”  

Kapetan ekipe, Gal Jeraj pa trenutno s prikazanim (še) ni zadovoljen. Vseeno pa tako kot vsi ostali verjame, da se bo letošnja sezona končala pozitivno.

Gal, kako sam vidiš začetek spomladanskega dela sezone?  

“Iskreno nisem zadovoljen, predvsem z rezultatskega vidika. Se pa pozna, da napredujemo iz tekme v tekmo. Igramo dosti boljše, prav tako smo zrasli kot ekipa in dvignili nivo odnosa. A vseeno imamo še rezerve.”

Kje še vidiš pomanjkljivosti ekipe?

“Daleč največja naša pomanjkljivost oziroma slabost so zaključki na gol. V kolikor bi v tej fazi igre bili na nivoju že sedaj, bi imeli na lestvici dosti več točk …”

Prestopni rok je v ekipo prinesel nekaj sprememb. Kako ste sprejeli zimske prišleke?

“Mislim, da smo jih sprejeli dobro. So super fantje in odlično so se znašli v ekipi. Dvignili so kvaliteto naše ekipe in posledično kvaliteto na igrišču.”

Kaj pričakuješ na naslednji tekmi?

“Sem optimističen. Vem, da bo tekma težka, ampak verjamem, da bomo domov odnesli vse tri točke.”

Hvala obema in srečno naprej v prvenstvu!

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium