U19 – Zmaga na lokalnem derbiju

 

V soboto smo na lokalnem derbiju prišli do zmage. Upajmo, da to pomeni izhod iz krize, saj smo prej zabeležili 3 poraze. Tekma je upravičila ime lokalnega derbija. Obe ekipi sta začeli precej nervozno in tako so se na obeh straneh napake vrstile ena za drugo. Mogoče so domači pokazali na začetku srečanja več želje za dosego gola, kar se jim je obrestovalo v 18. minuti tekme, ko so zasluženo povedli z 1:0.

V nadaljevanju smo gledali precej raztrgano in za vse prisotne dolgočasno in nezanimivo srečanje do 39. minute, ko je za izenačenje poskrbel Jan Gorza. Po izbiti žogi pred domačimi vrati je mojstrsko sprejel žogo na prsa in iz polvoleja zadel za rezultat polčasa 1:1.

Drugi polčas smo po dogovoru v garderobi začeli bolj odločno. Rezultat je prišel že v 47. minuti. Na 1:2 za naše je, po lepo izvedenem prostem strelu Jake Praprotnika, žogo v dolgi kot preusmeril Žan Velkavrh. Na tretji gol nismo čakali dolgo, ko je na 1:3 naše moštvo v 52. minuti popeljal  Matija Lukežič. V 57. minuti je zaradi poškodbe iz igre odšel Mark Seliškar, v igro pa je vstopil Anže Brenčič Pelis. Za zadnja dva gola in končno zmago z 1:5 je poskrbel Kristjan Divkovič, ki je zadel v 64. in 82.  minuti.

Tako smo po treh zaporednih porazih zmagali in boj za prvo mesto na koncu prvenstva se nadaljuje…….

Zoran Tesko

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium