Kako priti do preobrata na domačem terenu?

 

Prizorišče tekme: dnevna soba, spalnica, kopalnica, kuhinja. Polčas 0:1 v korist NK Hladilnik. Razburjeni gledalci zahtevajo spremembe. 

Trener iz garderobe: “V prvem polčasu nismo bili pravi, manjkala je želja, volja in zagnanost. Glede na situacijo v kateri smo, se moramo dvigniti, pokazati željo in borbenost, predvsem pa timski duh in povezanost, ki se pokaže v najtežjih situacijah. Manjkal je skok, manjkal je duel, manjkalo je varovanje soigralcev in zavedanje, da smo vsi na istem čolnu, ki se je znašel na razburkanem morju”. 

Nasprotnik je izkoristil našo slabost. Po izgubljeni žogi v razmetani sobi je sledila globinska podaja skozi hodnik, mimo neorganizirane torbe za trening, do pice, ki je prodirala po krilu in s predložkom preko prepolne jedilne mize (obramba) zaposlila največji sendvič na drugi vratnici, ki je brez težav pospravil žogo v gol. 

Pomembno je, da se zavedamo našega položaja in se poskušamo vrniti nazaj h osnovam, katere smo se učili. Pri tem niso pomembne zgolj nogometne vsebine, katere ste in še boste prejeli od trenerjev v teh dneh, ampak so za OHRANJANJE splošne telesne kondicije in zdravja, pomembne tudi ostale stvari. Tukaj so mišljene predvsem krepilne vaje rok, nog in trupa predvsem z lastno težo, raztezne vaje za povečanje gibljivosti, rok, nog in trupa in stabilizacijske vaje za ohranjanje močnih sklepov.   

V drugem polčasu bomo nastopili odločno in zavzeto, ter s pozitivno energijo premagali nasprotnika, ki nam stoji nasproti tako na igrišču kot v življenju.   

Trenerja Iztok Gruden in Tadej Špicar

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium