Liga za starše – finale in zaključne misli

 

Finale

V soboto, 15. junija, je na klubskem pikniku na Drenovem Griču potekal finale lige za starše med starši selekcij U8 in U9.

Igralo se je na igrišču z umetno travo na Drenu in sicer 4 + 1. Prvi žvižg sodnika Asmirja je bil ob 16:00. Kljub veliki vročini sta se ekipi borili na vse pretege, tempo pa je bil za vremenske razmere zelo visok. Prevladovala je ekipa U9, ki je kmalu povedla z rezultatom 1:0. Rezultat je očitno razjezil vratarja ekipe U8, ki je od takrat naprej začel braniti izjemno. Tudi ostali igralci in igralke ekipe U8 se niso predajali, čeprav je bila še vedno bolj podjetna in nevarna ekipa staršev U9.

Drugi polčas

V drugem polčasu je ekipa staršev U8 iz minute v minuto bolj pritiskala in si priigrala tudi nekaj res lepih priložnosti. U9 jim ni ostala dolžna, a je spet blestel vratar U8. V zadnjih minutah drugega polčasa je ekipa U8 po protinapadu uspela izid izenačiti. Ekipa U9 je spet pritisnila ampak ni uspela še enkrat zastresti mreže U8.

Sledila sta dva podaljška po 5 minut. Zaradi vročine in utrujenosti sta tempo in kvaliteta nogometa malo padla, priložnosti je bilo manj. Obe ekipi sta ohranili svojo mrežo nedotaknjeno, tako da so sledile 6 metrovke.

6 metrovke

Streljalo se je po 5 strelov, od tega je vsaj enega seveda morala izvajati predstavnica ženskega spola. Po petih strelih še vedno ni bilo zmagovalca, zato so sledili streli po 1. Zmagovalca smo dobili šele po 8 strelih. Malenkost več zbranosti in mirnosti je na koncu pokazala ekipa staršev U8 in tako osvojila naslov prvaka premierne izvedbe lige za starše.

Čestitke in zahvala

Iskrene čestitke! Prav tako čestitamo ekipi staršev U9 za odlično predstavo v finalu in drugo mesto na ligi! Čestitke in hvala tudi vsem ostalim ekipam, ki so sodelovale!

Na tem mestu bi se še enkrat radi zahvalili vsem staršem, ki ste sodelovali skozi celotno ligo staršev in tudi vsem navijačem, ki ste zvesto hodili gledat tekme in navijat! Brez vseh vas liga ne bi uspela tako dobro kot je.

Zaradi pozitivnih izkušenj bomo ligo za starše najverjetneje izpeljali tudi v prihodnji sezoni.

NK Dren Vrhnika

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium