Namenitev dela dohodnine

 

Pozdravljeni,

posredujemo vam informacijo v zvezi z doniranjem dela dohodnine.

Če želite, da država del vaše dohodnine za letos nameni kateri od neprofitnih ustanov lahko to na FURS sporočite še do 31.12.2018. V skladu s trenutno zakonodajo lahko 0,5 % dohodnine vsak zavezanec nameni izbrani neprofitni ustanovi. Če dohodnine ne boste donirali, se bo prelila v državni proračun. V vaši denarnici torej zaradi donacije ne bo nobene spremembe. Denar bo namreč šel iz odmerjenega davka v okviru dohodnine.

Zavezanci za dohodnino, ki se še niste odločili komu boste namenili del od odmere dohodnine, morate izpolniti poseben obrazec in ga poslati na davčni urad do konca decembra za tekoče leto. Obrazec pa lahko oddate tudi preko eDavkov. Enako storite vsi, ki ste upravičenca do donacij že določili v preteklih letih, pa ga želite sedaj spremeniti. Če ste v preteklosti že namenili klubu del dohodnine, potem ni potrebno ponovno izpolnjevati obrazca, saj to velja do spremembe ali preklica.

Za namenitev dela odmere dohodnine NK Dren Vrhnika lahko izpolnjene obrazce oddate trenerju vašega otroka ali jih odnesete na najbližji davčni urad.

Obrazec z davčno št. NK Dren Vrhnika se nahaja v priponki.

Športni pozdrav

NK Dren Vrhnika

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium