Obvezno protidopinško e-izobraževanje za igralke in igralce

 

Novi Pogoji, pravila in kriteriji za registriranje in kategoriziranje športnikov v republiki Sloveniji, ki jih je na predlog OKS-ZŠZ sprejel Strokovni svet za šport pri Vladi Republike Slovenije, za pridobitev tekmovalne licence (točka 2.2.9) predpisujejo obvezen e-izobraževalni protidopinški program (ADEL) za vse športnike od vključno 14. leta dalje.

Program e-izobraževanje vključuje vsa pomembna področja preprečevanja dopinga v športu in igralcem in igralkam zagotavlja podrobne informacije, katerih namen je preprečiti namerno ali nenamerno uporabo prepovedanih snovi in postopkov v športu.

E-izobraževanje je stopilo v veljavo s 1. 1. 2022 in se izvaja na svetovnem spletu, je obvezno za vse igralce in igralke, stare 14 let in več in ga opravljajo individualno, v svojem prostem času.

S pričetkom nove sezone 2023/2024, t.j. od 1. 7. 2023 dalje igralec ne bo imel pravice nastopa, če ne bo imel opravljenega izobraževanja ter v sistemu potrjenega certifikata.

Igralke in igralce morajo na spletni platformi ADEL opraviti »Izobraževalni program za športnike na nacionalni ravni«, do katerega lahko dostopajo preko spletne strani SLOADO, kjer so na voljo vsa podrobna navodila za registracijo in izvajanje izobraževanja.

Program je sestavljen iz dveh delov: ADEL Tečaj za športnike na nacionalni ravni in Priročnik za športnike o pomembnih spremembah Svetovnega protidopinškega kodeksa. Ko uspešno opravijo oboje, prejmejo certifikat, s katerim dokazujejo, da so izobraževanje opravili.

Pomembno: pri registraciji morajo športniki obvezno navesti ime in priimek v obliki, kot je navedeno na njihovih osebnih dokumentih, za državo izbrati Slovenijo ter za šport nogomet »Football«.

Prejete certifikate pošljite na klubski e-naslov info@nkvrhnika.si ali pa trenerju.

S spoštovanjem,

NK VRHNIKA

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium