Liga za starše – odigrano polfinale in tekma za 3. mesto

 

Danes so bile v ligi za starše odigrane tri tekme:

Polfinale U9 : U10

Tekma, ki so jo nekateri najavljali kot finale pred finalom, je dejansko postregla z napetim dvobojem, v katerem so bile do konca v igri vse možnosti. V čvrstem srečanju je najprej z 1:0 povedla ekipa U10. To je očitno prebudilo nasprotnika, ki je začel zadevati, enkrat, dvakrat, trikrat za 3:1. Ko je že kazalo, da je tekma odločena in je imela ekipa U9 še kar nekaj lepih priložnosti za povečanje vodstva, pa je spet zadela U10 za zmanjšanje na 3:2. Do konca je imela U10 še eno lepo priložnost, ki pa je ni izkoristila, tako da je ostalo pri rezultatu 3:2.

Polfinale U8 : U15 Črni

Kot veliko nasprotje prvemu polfinalu, je bil ta polfinale odločen že zelo kmalu. Pri rezultatu 0:0 je vratar ekipe U15 Črni najprej odbranil kazenski strel in s tem soigralcem dal nekaj upanja, a ekipa U8 je vseeno kasneje hitro povedla z 2:0. Videti je bilo, da kljub trudu ekipa U15 Črni tega zaostanka ne bo prav lahko nadoknadila, saj je le stežka prihajala v bližino nasprotnikovega gola. In res, prednost ekipe U8 je samo še naraščala. Za tolažilno nagrado je v zadnjih trenutkih tekme vendarle zadela tudi ekipa U15 Črni, a je s tem rezultat samo ublažila na končnih 7:1.

Napoved velikega finala

S tem smo dobili oba udeleženca velikega finala. V njem se bosta pomerili ekipi U9 in U8. Finalna tekma je bila sicer napovedana za torek 23.4., a je zaradi slabe vremenske napovedi preložena. Datum finalne tekme bo tako v maju, natančen datum bo objavljen kasneje.

Tekma za 3. mesto U10 : U15 Črni

Obe polfinalni tekmi sta nam hkrati dali tudi dva udeleženca tekme za 3. mesto. Udeleženki sta bili ekipi U10 in U15 Črni. Že pred tekmo so se nasprotniki dogovorili za zanimiv pristop. Obe ekipi sta tokrat namreč prednost ponudili ženskim članicam svojih ekip. V obeh ekipah so bile na igrišču po 4 ženske predstavnice, ki sta ju številčno v obeh ekipah dopolnila še dva moška (en igralec in vratar). Takšna kombinacija je obetala zanimivo tekmo in to smo dejansko tudi dobili.

Mamice so tekmo vzele resno in se podale v boj za žogo in doseganje zadetkov. Priložnosti so se vrstile, nekatere izkoriščene, mnoge ne. Nekoliko konkretnejše so bile predstavnice ekipe U10, ki so na trenutke delovale zelo nogometno. A njihove nasprotnice se niso predajale in so tudi našle pot do nasprotnikove mreže. Tekma se je končala z rezultatom 4:2 za ekipo U10, ki je tako zasedla končno 3. mesto.

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium