Olimpijska bakla na Vrhniki

 

Pred začetkom letošnjih poletnih olimpijskih iger v Tokiu po vsej Sloveniji potuje slovenska olimpijska bakla. V času od 22. aprila do 23. julija bo obiskala vseh 212 občin v Sloveniji. Namen potovanja bakle je širiti vrednote olimpizma, povezovati ljudi, prebujati jekleno voljo in navdihovati.

Petra Majdič,

ki pooseblja jekleno voljo v svetu športa, je bakli takoj ob rojstvu vdahnila jekleno voljo, rekoč: 

»Nihče ti v življenju ne more dati zagotovila, da boš postal najboljši, vedno pa se lahko zaneseš na svojo jekleno voljo. Ta je edino zagotovilo, da se dan za dnem trudiš postati boljši in dosežeš svoj cilj. Zato prebudi v sebi jekleno voljo!«

Pod okriljem Urške  Žolnir Jugovar bo olimpijska bakla obiskala prav vseh 212 slovenskih občin in se povezala z zamejskimi kraji v Italiji, Avstriji in na Madžarskem ter Hrvaškem. 23. julija 2021 bo sklenila prvi del poti z vrnitvijo na Koroško. S prebujeno jekleno voljo in opolnomočena s pozitivno energijo vseh nosilcev bakle in njenih navijačev bo navdihovala Olimpijsko reprezentanco Slovenije Tokio 2020 v njihovih predstavah in prizadevanjih za osvajanje vrhunskih dosežkov na 32. olimpijskih igrah nove dobe.

Urška Žolnir Jugovar,

ambasadorka Slovenske bakle in zlata olimpijka:

»Šport mi je veliko vzel, a še več dal. Predvsem vztrajnost. Vedno so me učili, da beseda »ne morem« ne obstaja, to, da se nečesa ne da narediti. Čisto vse se da, je pa res, da si moraš za to prizadevati in tako miselnost tudi ohranjati.« 

V ponedeljek, 17. maja, so jo predstavniki občine Borovnica predali naši občini. Slovesnost ob sprejemu olimpijske bakle se je odvijala v vrhniškem športnem parku. V krogu po asfaltni ploščadi športnega parka so jo ponesli predstavniki mnogih vrhniških športnih društev. Kot prvi nosilci so bili na vrsti ravno predstavniki našega kluba. Zato je krog po asfaltni ploščadi z njimi odtekel tudi vrhniški župan Daniel Cukjati.

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium