Prvenstvo se je začelo uspešno

 

Naše ekipe, od U13 navzgor, so v tem vikendu začele s prvenstvenimi tekmami. Kmalu se je pokazalo delo med zimo, delo na pripravah in homogenost. Na sporedu je bilo predvideno 6 tekem, a sta dve tekmi prestavljeni. U13 Zlati in U15 Črni bodo tekmo odigrali med tednom, razlog pa je bilo še mokro igrišče.

Že v soboto so nas razveselili U13 Črni z lepo igro in zasluženo zmago proti ekipi NK Bravo. Res da je bil nasprotnik nekoliko mlajši a naša igra je bila odločna. Če smo bili tu nekoliko starejši, pa je bilo kar nekaj teh igralcev veliko mlajših na tekmi v nedeljo, ki so nastopili za ekipo U15 Zlati. S pomočjo igralcev U15 Zlati so premagali NK Svobodo. Tu je bila fizika absolutno na strani nasprotnika. Naša zmaga z 2:1 pa je bila tudi popolnoma zaslužena, lahko pa bi bila veliko višja.

Tej tekmi je pri kadetih in mladincih sledil še sosedski derbi. Na Dobrovi so zelo lepo pripravili igrišče. Najprej so nastopili kadeti, za katere je nastopilo kar 8 igralcev iz U15. Vse dvome o zmagovalcu pa je ekipa odpravila že v prvem polčasu z dvema zadetkoma. V nadaljevanju pa so tekmo mirno pripeljali do konca in za piko na i zadeli še enkrat v zadnjih minutah. Mladinci so dokončali delo kadetov in v borbi za zgornji del letvice prinesli zelo pomembne tri točke. Ekipa je prikazala čvrsto igro v obrambi. Odgovornost igralcev je bila velika. Ekipa je izkoristila svoje priložnosti in zadela dvakrat.

Celotna slika je odlična za začetek prvenstva. Predvsem ob dejstvu, da so ekipe trenirale na majhni igrišču z umetno travo ali v dvoranah. V štirih tekmah so naše ekipe dosegle 11 zadetkov in prejele samo enega. Čestitke si zaslužijo igralci kakor tudi trenerji.

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium