U17 – Opomin na začetku

 

Naša ekipa je odigrala prvo prvenstveno tekmo v novi sezoni. Razmočeno igrišče, dež in razpoloženi gostje so nam delali preveč težav. Doživeli smo poraz v sodnikovem podaljšku iz katerega pa se lahko veliko naučimo in se bomo.

Že v prvem polčasu so bili gostje boljši nasprotnik, igrali so hitro, si podajali in bili v fazi branjenja agresivni. Naša igra jim je to povsem omogočala, saj smo imeli občutno preveč dotikov. Ko smo nekajkrat odigrali hitro in smo bili takoj nevarni. Prav tako smo imeli dve lepši priložnosti kot gostje. V polčasu kritika z moje strani na prepočasno igro. Bilo je nekoliko boljše, je pa tudi dež že lepo nagajal v igri. Žoga je velikokrat počakala v vodi. Tudi v tem polčasu pa smo imeli lepše priložnosti kot gostje, zgrešili prazen gol in zadeli prečko, tudi na prazen gol. A pravilo kdor ne da, dobi, se je še enkrat potrdilo, tokrat v sodnikov podaljšku, ko je stranska sodnica signalizirala, da je šla žoga čez črto in sodnik je zadetek priznal.

Poraz ni tragičen, če se bomo iz njega kaj naučili. In že v prvem odstavku sem omenil, da se bomo. Potrebno je igrati bolj čvrsto in agresivno v fazi branjenja. Prav tako bolj blizu pokrivati nasprotnika. V fazi napada pa z žogo hitreje igrati, podajati in dvojna podaja dela čudeže. Pri nas pa je bilo danes tega premalo v prvem polčasu, v drugem v razmočenem igrišču pa premalo globinskih podaj.

Ekipa je sedaj v polnem številu, vsi igralci morajo trenirati za skupen uspeh, znanje imamo, ekipa se mora samo malo še uigrati in točke bodo prišle.

Uroš Bučan

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium