Selekcije – veliki nogomet – jesenski del prvenstva

 

Jesenski del je v tekmovalnem smislu zaključen za selekcije starejše od U14 let. V teh kategorijah so 4 selekcije in sicer U15 Zlati, ki nastopajo v 3. ligi U15 MNZ, U15 Črni, ki nastopa v 1.ligi MNZ, nato je ekipa U17, in najstarejša ekipa U19, ki obe nastopata v 1. ligi MNZ.

Že na začetku sezone smo vedeli, da imamo vse ekipe malo številčne. Vprašanje je bilo koliko ekip in v katere lige jih prijavimo. Želeli smo tekmovati in hkrati omogočiti čim večjemu številu igralcev zagotoviti veliko igralnih minut. Odločili smo se, da prijavimo vse ekipe v svoje lige. Po prvem delu je bil ta cilj dosežen, čeprav je bilo s strani trenerjev morda za le to porabljene preveč energije, ki bi jo lahko drugače preusmerili v treninge.

Najmlajša ekipa je s pomočjo igralcev U13 odigrala vse tekme. Ekipo je vodil Mitja Bratuž. Cilj te ekipe je bil, da se igralci učijo taktike in izpopolnjujejo tehnične prvine, da se privadijo na fizično močnejše ekipe in da se pripravijo na igranje v novi sezoni za 1 ligo MNZ. Ekipa počasi dosega vse cilje, rezultati pa za klub niti niso tako pomembni. Je pa res, da je ekipa tekme, kjer je bila  fizično enakovredna v večini primerov dobila. Z malo več športne sreče pa bi imela ekipa kar nekaj več točk. V oktobru so se vpisali kar trije novi igralci, ki se vključujejo v proces treniranja. Zaradi prevzema Mitja Bratuž kadetske ekipe je po končanem prvenstvu ekipo prevzel Nemanja Milinković.

Ekipa U15 Črni je bila že pred prvenstvom ocenjena za eno od kandidatov za prvaka. Jesenski del je ekipa končala na prvem mestu s tremi točkami prednosti. Od enajstih tekem so le eno tekmo igrali neodločeno, vse ostale pa so zmagali. Ekipa je dosegla največ zadetkov v ligi in jih najmanj prejela. Po koncu sezone je šla ekipa odigrati dve prijateljski tekmi v Italijo. Tudi tam je ekipa dosegla dve zmagi in sicer v Padovi in Vicenzi.

 V zimskih mesecih pa bosta nekoliko mešani ekipi skupaj nastopili v zimski ligi Radomlje

 Tako kot za ekipo U15 smo tudi za ekipo U17 vedeli, da ima potencial za rezultat in igralci za napredek. Ekipa je bila kar številčna, vedeli pa smo, da bo moralo kar nekaj igralcev med prvenstvom igrati za mladince. Ekipa je v prvenstvo vstopila z pozitivnimi rezultati, kar jih je poneslo in dvignilo. Ekipa je po jesenskem delu na drugem mestu, s tremi točkami zaostanka za vodilno ekipo, a ima tudi tekmo manj. Žal je najslabši tekmi ekipa odigrala z najslabše uvrščenimi ekipami, kar jo je po jesenskem delu stalo jesenskega naslova. V tej kategoriji so svoje minute že dobili igralci iz ekipe U15 in kar lepo pripomogli k uspehu ekipe.  Ekipo je v prvenstvu vodil Levstek Ivo, ki je takoj po prvenstvu odstopil. Na mestu trenerja ga je zamenjal Mitja Bratuž, ki trenutno spoznava sposobnosti igralcev.

Najstarejša ekipa je imela največ težav s sestavo ekipe. V to se je podal trener Jan Zaletel. Največ dela je imel z nabiranjem igralcev in z usklajevanjem treningov. Ekipa je v določenih trenutkih pokazala veliko znanja, predvsem pa imela ekipa moštveni duh. Včasih so za ceno rezultata želeli potezo preveč. Poznalo se je tudi, da so s treningi začeli prepozno in je bila včasih tekma predolga , a v lanski sezoni je imela NK Vrhnika le eno ekipo, tako da igralci niso verjeli, da nam bo uspelo imeti v novi sezoni dve ekipi in tako se niso planirali zgodnji nogometni začetek.

 V celoti gledano za prvo pol sezono skupnega dela moramo biti z doseženim zadovoljni, obenem pa je še veliko možnosti za velik individualni in moštveni napredek.

Uroš Bučan  
Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium