Skupaj pod eno streho

Intervju NAŠ ČASOPIS, MAJ 2017:

  • Andrej Šega predsednik NK Vrhnika
  • Matevž Kustec, vodja nogometne sekcije ŠD Dren

Kaj se obeta novega na področju nogometa v Občini ?

: Nogometaši obeh klubov, ŠD Dren in NK Vrhnika bomo združeni pod eno streho. Vrstniki, prijatelji in sošolci bodo trenirali skupaj, ker nam je jasno da smo »SKUPAJ MOČNEJŠI«.

Skupaj smo si  zastavili ambiciozne cilje  in skupaj jih bomo uresničili. Naš glas je močnejši in seže dalj. Skupna pot je EDINA, ki omogoča razvoj nogometa v Občini in širše.

O katerih ciljih govorite ?

MK: Gre za cilje  na več  področij, od infrastrukture, trenersko strokovnega dela do organizacije kluba.

Kakšni so načrti glede vadbenih površin in ostale športne  infrastrukture ?

Glede na število otrok, že septembra  jih bo 250, je ureditev infrastrukture ena od prednostnih nalog kluba. Obstoječa infrastruktura ne zagotavlja pogojev, ki bi omogočali razvoj. Še posebej v zimskem času, saj za najmlajše v telovadnicah ni na voljo dovolj prostora. Hkrati pa tudi starejši otroci potrebujejo umetno travnato površino za vadbo zunaj.  Vzpostaviti bo potrebno dialog z vsemi, ki se jih naši problemi dotikajo.  Lastniki zemljišč, upravljalci, športnimi in panožnimi zvezami…Verjamemo, da nam bodo prisluhnili. 250 otrok je lahko precej glasnih…

Dobro prakso in izkušnje pri izgradnji nove športne infrastrukture (garderobni objekt in igrišče umetno  travo) z Drenovega Griča želimo prenesti in uporabiti  tudi na Vrhniki.

Kako pa je s strokovnim delom, trenerji in organizacijo ?

MK: Prednostno se bomo ukvarjali z nogometno šolo, delu z mladimi nogometaši.

Otrokom, staršem,  trenerjem in ostalim delavcem v klubu moramo zagotoviti pogoje, v katerih bo delo strokovno, organizirano, transparentno in finančno stabilno.

Množičnost otrok bo že v začetku zagotovljena, z dobrim delom bomo pridobili na kakovosti, zato bomo lahko tudi tekmovalno ambiciozni.  Je pa treba vedeti, da govorimo o procesu, nič se ne bo zgodilo čez noč, ne bomo prehitevali

: Vsaka ekipa, organizacija, moštvo, klub, ima svoje zakonitosti in odnose, ki jih je potrebno zgraditi. Poznamo kar nekaj primerov v članskem nogometu, kjer se ne gradi po načrtu, ampak na hitro in po bližnjicah. Potem pa vsak veter to zgradbo zamaje, podre in jo zidajo na novo. Mi se želimo temu izogniti, zato pa moramo biti potrpežljivi in vztrajni. Z združitvijo nogometa pod eno streho smo postavili trdne temelje na katerih bomo zgradili stabilen in ugleden nogometni klub s katerim bomo Vrhniko vrnili na nogometni zemljevid.

Kdaj  pričnete z delom ?

: Z delom smo pričeli že v mesecu februarju. V spomladanskem času moramo namreč poskrbeti za primerno organiziranost kluba, ki nam bo s pričetkom nove sezone v mesecu septembru omogočila nemoteno delovanje. Pred poletjem bomo predstavili novo spletno stran, opremljevalca za tekmovalne drese, trening opremo, trenersko ekipo in selekcije.

MK: Že v mesecu juniju bomo začeli s treningi za sezono 2017/2018. Ne bomo čakali do avgusta, na novo sezono se želimo dobro pripraviti.

Treniranje bo omogočeno v vseh starostnih selekcijah od vrtca pa do mladincev.

Skupaj  bo na igriščih v Občini treniralo 11 starostnih selekcij, za delo bo skrbelo 15 trenerjev.

Razpored in urniki po selekcijah bodo objavljeni na spletni strani.

Vsem so vrata odprta, otrokom, staršem, trenerjem, športnim delavcem, sosednjim klubom…

Za začetek pa vabimo vse, da si ogledate našo novo spletno stran: www.nkdren-vrhnika.si

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium