U10 Črni – Crikvenica cup

 

Od petka do nedelje smo sodelovali na močnem turnirju na Hrvaškem, natančneje v Crikvenici, na katerem smo merili moči med 41 ekipami iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Mađarske, Poljske in Slovenije. Tridnevni dogodek je bil poln vznemirjenja, tekmovanja in sproščanja ob morju, kar je našim otrokom prineslo nepozabne trenutke in spomine za vedno.

V skupinskem delu smo dosegli odličen rezultat in se uvrstili na drugo mesto v skupini, kar nam je omogočilo napredovanje in uvrstitev med 16 najboljših ekip. V osmini finala smo se pomerili proti zagrebški ekipi NK Kurilovec. Nasprotnik iz Zagreba je v prvi polovici prikazal dosti boljšo igro, a so se naši fantje na polovici igre prebudili in začeli prikazovati dobro predstavo, ki je bila polna čvrstega pokrivanja, borba za vsako odbito žogo, kjer se je videlo, da si tudi mi želimo zmage in želje za uspeh. Do konca je izid ostal nespremenjen in sledilo je izvajanje 7 metrovk. Kljub napetosti so naši fantje ostali osredotočeni in po dramatičnem zaključku uspeli zmagati in prekiniti, do sedaj, niz slabih izkušenj pri izvajanju kazenskih strelov.

Po zmagi v osmini finala, ki nas je popeljala med osem najboljših ekip, smo se v četrtfinalu pomerili z ekipo NK Mladost iz Petrinje. Pričakovanja so bila visoka, tega ne bi skrival, saj je bila to pomembna tekma, ki bi nas lahko popeljala še korak bližje končnemu cilju. Žal pa se je ta tekma izkazala za zelo zahtevno, saj so se fantje soočili s preveč nezbranosti in živčnosti, kar se je tudi odražalo na samem igrišču. Kljub temu smo imeli svoj trenutek, ki bi lahko obrnili tok tekme v našo korist. Na žalost te priložnosti nismo izkoristili. V nogometu vsaka napaka šteje in tako je bilo tudi tokrat. Po naši napaki, nezbranosti in neodločnosti v fazi branjenja, smo prejeli zadetek, ki je zaključil naše udejstvovanje na turnirju. To je bil grenek konec naše poti v Crikvenici, vendar se je pomembno spomniti tudi vseh dobrih trenutkov in truda, ki so ga fantje vložili v vsako tekmo.

Naši nogometaši so skozi celoten turnir pokazali izjemno borbenost in predanost, kar je vredno vsake pohvale. Četrtfinale proti NK Mladost iz Petrinje je bila le ena tekma, ena izkušnja v procesu njihovega razvoja kot ekipe in posameznikov. Na koncu smo se uvrstili na, za nas, odlično 7. mesto. S trenerjem Joštom sva ponosna na vse doseženo in sva prepričana, da bodo te izkušnje pripomogle k še boljšim rezultatom v prihodnosti. Fantje so dokazali, da imajo potencial in srce, kar je najpomembnejše.

Turnir v Crikvenici je bil za naše fante nepozabna izkušnja, ki ne bi bila mogoča brez izjemne podpore naših staršev. Iskreno se vam zahvaljujeva za vaše bučno in neomajno glasno navijanje, prevoze na igrišča in nazaj, za pomoč pri oskrbi naših fantov z vodo, sadjem in drugimi potrebščinami. Vaša skrb in podpora so bili ključni za dobro počutje in pripravo naših igralcev. Oba trenerja sva izjemno vesela in hvaležna, da vas imava ob strani. Vaša prisotnost in podpora nam omogočata, da skupaj razvijamo vaše in najine otroke v prave športnike in odgovorne posameznike. Skupaj smo močnejši, skupaj zmagujemo! Hvala vam za vse, rada vas imava!!!

Ne morem, da na koncu ne izrečem iskrene čestitke obema trenerjema selekcije U11, Gašperju Končan in Bobanu Krneti, ter seveda vsem njunim igralcem, ki so osvojili Crikvenica Cup. V konkurenci 64 ekip iz petih držav so prav oni dvignili pokal za najboljšo ekipo turnirja, kar je izjemen dosežek. Z trenerjem Joštom sva ponosna, da sva bila priča temu izjemnemu trenutku za naš klub. Njihova zmaga je dokaz trdega dela, predanosti in neomajne borbenosti. Fantje so pokazali, da imajo pravi športni duh in zmagovalno miselnost, ki jih bo ponesla še daleč. Naj ta zmaga služi kot navdih vsem našim igralcem in trenerjem. Skupaj bomo še naprej rastli, se učili in dosegali nove vrhove. SELEKCIJA U11, PONOSNI SMO NA VAS!!!

Trener Jasmin

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium