U10 Črni – Vzponi, padci in napredek

 

Za najine 9 letnike je bila sezona 2023/24 polna vzponov, padcev, napredka in nepozabnih trenutkov. Fantje so pokazali svoje znanje, strast do nogometa in se razvijali tako na igrišču, kot tudi izven njega.

S sezono smo pričeli v lanskem letu, natančneje 1. avgusta, ampak dobro trenirati smo lahko začeli šele 1. septembra. Takrat smo se zbrali vsi, selekcija je štela 26 otrok. Do konca septembra se je naša skupina povečala na število 40. Po nekaj uvodnih treningih je bilo pri določenih otrocih videti, da bi selekcija lahko bila homogena in pripravljena na izzive, ki jih prinaša sezona. Otroci so pokazali veliko zavzetost za delo, kar je omogočilo hitrejši napredek v tehniki in taktiki igre. Kljub temu smo morali zmanjšati število otrok v ekipi, da bi lahko zagotovili kakovostne treninge in individualni pristop. Na koncu je v naši ekipi ostalo 22 otrok. Klub je poskrbel, da so vsi ostali v procesu treniranja in jim priskrbel trenerja, nekaj fantov pa je na žalost prenehalo s treniranjem.

Treningi so bili zasnovani tako, da so otroci razvijali svoje motorične sposobnosti, koordinacijo, vzdržljivost ter tehnične elemente v igri z žogo. Poudarek je bil na igri in uživanju v nogometu, hkrati pa sva spodbujala ekipni duh in športno obnašanje. Najini fantje so pokazali izjemno rast tako na tehničnem, kot tudi na taktičnem področju. Njihova sposobnost prepoznavanja igre, sodelovanja s soigralci in izvajanja različnih nogometnih potez se je izboljševala iz tekme v tekmo.

Tekme in turnirji so bili pomemben del sezone, kjer so otroci pridobivali izkušnje in se učili v praksi. Fantje so se odlično odrezali na tekmah skozi celotno sezono. Zabeležili so več zmag, remijev in le nekaj porazov. Udeležili smo se več turnirjev, kjer smo prikazali odlične igre in se izkazali z borbenostjo ter fair-playem. Ne glede na rezultat so fantje vedno dali vse od sebe in se borili do konca. Poleg uspehov na igrišču je bila sezona tudi priložnost za gradnjo ekipnega duha in povezanosti med fanti. Skozi treninge, tekme in izven njih so razvili močno vez in podporo drug drugemu. Ta povezanost je bila ključna za njihov uspeh in bo zagotovo ostala v spominu nam vsem.

Sezona je bila priložnost za učenje, rast in gradnjo prijateljstev, kar bo zagotovo vplivalo na njihovo nadaljnjo nogometno pot. Prvi gol, prva asistenca, prva zmaga – vsak trenutek je bil poseben in pomemben. Tudi trenutki smeha, zabave in prijateljstva so bili del te nepozabne sezone. Fantje so se učili, rastli in se zabavali skupaj, kar je ključno za njihov celostni razvoj. Čestitke fantom za njihove dosežke.

Ne moreva, da ne omeniva in se ne zahvaliva najinim staršem, saj brez njihove podpore in sodelovanja sezona ne bi bila tako dobra. Njihova prisotnost na treningih in tekmah, pomoč pri organizaciji ter spodbujanje otrok je bilo neprecenljivo. STARŠI, HVALA VAM!!!

trenerja Jasmin in Jošt

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium