U10 – Dvojna zmaga na turnirju v Ljubljani

  Rezultat turnirja dne 16. 2. 2019 (dvojna zmaga):
  1. mesto 🥇🏆
  2. mesto 🥈
+ naj igralec 🏅 + naj vratar 🏅

Selekcija U10 se je udeležila turnirja organizatorja NK Ljubljana Hermes. V tekmovanju je nastopalo 16 ekip, od tega naši NK Dren Vrhnika Črni in Zlati. Sistemsko smo bili v skupine razdeljeni tako, da smo se lahko srečali le v finalu.

Iz skupinskega dela sta obe ekipi odnesli vse točke. Sledili so izločilni boji, kjer se nismo predali. Vsaka tekma je bila nova zgodba, saj smo morali v 11 minutah prikazati, da si zaslužimo zmago. Ekipa Črnih se je z ekipama NK Šenčur in NK Olimpija pomerila tudi v izvajanju 6-metrovk za napredovanje. Sreča in nogometne izkušnje so bile tokrat na naši strani. Otroke so močno prevzemala čustva, a smo se uspeli zbrati in se uvrstiti v finale. Ekipa Zlatih je prikazala opazen napredek, saj ekipi igrata ločeno že vse od začetka zimske lige.

Težko izpostavim najboljšega igralca, saj so si trenerji na finalni tekmi izbrali kar 4 igralce. Odločitev je nato padla in najboljši igralec je postal Luka Mihevec.

Tudi pri izbiri najboljšega vratarja je bila diskusija, saj sta se oba izkazala, a je nato naj vratar postal Nace Mauri, ker je ubranil odločilna strela (6-metrovki), ki sta ekipo Črni popeljala v nadaljevanje tekmovanja.

Tekmovanje je trajalo od 8:30 do 16:30. Otroci in po pravici tudi sam, smo bili zadnje tekme že zelo utrujeni, a smo našli moči in turnir zaključili tako, da sem si finale lahko ogledal s tribune. Težko rečem, da se bo dvojna zmaga še kdaj ponovila, a se bomo potrudili, da se bo.

Trener Gašper Kos

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium