U10 – Tekmi z NK Bravo in NK Brinje

 

Po nekaj lažjih tekmah v prvi polovici jesenskega dela tekmovanja, z izjemo ene, imamo v drugem delu močne in zahtevne nasprotnike.

Bravo

Prva taka tekma je bila s klubom NK Bravo na domačem igrišču. Ta nasprotnik je izkoriščal fizično moč in agresivnost, malo manj pa igro in individualno tehniko. Tekmo smo začeli dobro, poskušali igrati kot smo se dogovorili pred začetkom tekme, vendar pa nam nasprotnik tega ni dovolil. Sledile so napake v obrambi, nekaj zadetkov nasprotnika po lastnih napakah ter poskusi preigravanja igralcev, za kar smo vedeli, da na tej tekmi ne bo šlo. Po nekaj slabši igri v prvem polčasu, ponovitev navodil trenerja in analizo pred drugim polčasom, smo v le tem pokazali boljšo igro. Nekako smo se komaj takrat prebudili in pokazali nekaj več igre. Seveda je na tej tekmi veliko vlogo odigrala borbenost, ki pa je v sami tekmi nismo pokazali, prav tako nismo pokazali vsega kar smo trenirali na treningih.

Brinje

Sledila je tekma v Grosuplju, proti ekipi NK Brinje. Že ob prihodu zgodaj zjutraj so bila igrišča polna igralcev, za nas pa se je tekmovalni dan šele začel. Ob pogovoru pred tekmo in ogrevanju je sledila igra. Začetek je bil spodbuden vse tja do prvega zadetka domačih. Nato so se vrstile napake in slaba volja. Tako so se nam dogajale enake napake kot na prejšnji tekmi in za večino prejetih zadetkov smo si krivi sami. V drug polčas smo vstopili z večjo mero motivacije in poguma ter poskušali igrati bolj samozavestno. Prihajali smo do priložnosti in zadetkov, lepih preigravanj ter dvignili borbenost. Tokrat so določeni igralci pokazali svoje kvalitete, vendar za pozitiven rezultat je bilo to premalo. 

Poudariti moram, da so nekateri igralci pokazali veliko mero znanja in želje po igranju, za nekatere pa tega ne morem trditi. Željo do igranja nogometa moramo dvigniti na višji nivo.

Uspehi bodo prišli le s skupnimi močmi in ne le z dobro igro enega igralca.

Hvala staršem za spodbujanje svojih otrok in športno navijanje.

Trener Danijel Slokan

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium