U10 – Turnir Cerklje

 

Selekcija U10 se je v nedeljo 12.1.20 udeležila nogometnega turnirja v Cerkljah na Gorenjskem. Turnirja se je udeležilo 10 ekip, večinoma iz bližnje okolice, med njimi pa tudi ena ekipa našega kluba. Turnir je potekal v dvorani in temu primeren je bil tudi sistem igranja. Od pravil na turnirju je izstopala nogometna žoga. Za razliko od standarne žoge, je bila tokrat uporabljena žoga za futsal, torej neodbojna.

Skupinski del

Z igro v skupini A smo pričeli proti ekipi NK Sava. Začeli smo rezervirano ter tako tudi prejeli gol. Kot drugim ekipam, je tudi nam ponagajala igralna žoga. Čas igranja je bil kratek, vsega 13 minut, vendar smo z boljšo igro prišli do izenačenja, nato nekaj minut za tem še do vodstva in na koncu do zmage. Drugo tekmo smo igrali proti ekipi NK Velesovo. Tukaj je bila igra že bolj tekoča in sproščena. Celotno tekmo smo prevladovali na igrišču, dosegli tudi gol za vodstvo, vendar nam je nekoliko padla zbranost ter prejeli gol za končni neodločen rezultat.

Naslednja tekma je ponudila dobro igro in veliko priložnosti z naše strani, pa vendar se je zdelo, da nam je za zadetek zmanjkalo nekoliko sreče. Proti nasprotniku smo pokazali dobro in všečno igro, vendar je le nekaj minut pred koncem tekmec uspel zadeti našo mrežo. Tako je ob vseh naših zgrešenih priložnostih ekipa Triglav 1 prišla do zmage. Od začetka turnirja smo svojo formo dvigovali in igrali vedno bolje.

Našo najboljšo igro smo prikazali na zadnji tekmi v skupini. Tekmec Triglav 3. Tukaj smo videli igro od noge do noge, preigravanja, strele na gol, itd. Vsak igralec, ki je stopil na parket, je pokazal nekaj več, nekaj kar je pomagalo naši igri. Tako smo bili nagrajeni za zadetek in vodstvo. S tribun se je slišalo bučno navijanje tako naših kot tekmečevih navijačev. Le nekaj minut pred koncem pa je tekmec nekako prišel do zadetka. Ob vseh zgrešenih priložnostih, ki smo si jih ustvarili, pa smo pred koncem tekme prejeli še en zadetek, ki je prinesel zmago nasprotniku.

Ob koncu skupinskega dela smo si priigrali 3. mesto v skupini in napredovanje. Tekmec v nadaljevanju pa NK Šenčur.

Četrtfinale

Po kosilu in kar dolgem počitku je bila na vrsti tekma, ki je odločala o napredovanju. Pred tekmo je bilo čutiti pozitivno energijo in odločnost, kar pa se je po sodnikovem pisku za začetek tekme nekam izgubilo. Igra je bila čisto nasprotje prejšnje tekme, kot da to nismo bili mi. Pravzaprav za pozabo. Tako je tekmec prišel do napredovanja, za nas pa je bilo turnirja konec.

O dogajanju na turnirju lahko govorim le pozitivno. Kot prvo naj omenim igralce. Odlične štiri tekme, prav vsi igralci so pokazali tako napredek v igri in svoje kvalitete kakor tudi odnos na turnirju. In seveda njihove starše in bližnje sorodnike, ki so za nas bučno in korektno navijali.

Še enkrat hvala vsem staršem za korektno navijanje.

Trener Danijel Slokan in Žiga Juras

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium