U10 – Udeležba na turnirju v Mariboru – skozi oči ene mame…

 

V nedeljo 10.9.2023 smo se nekateri starši, predvsem pa otroci skupine U10 skupaj z obema našima novima trenerjema g. Jasminom Muratagićem in g. Joštom Jerino, že v jutranjih urah odpravili proti Mariboru na turnir AJZNPON CUP 23.

Obetal se je že zjutraj lep, topel in sončen dan in pred vsemi nami nova nogometna dogodivščina. Naši otroci postajajo iz vsakega treninga boljši in vsi imajo veliko željo po brcanju te okrogle žoge. Želijo si več znanja, več izkušenj in tudi udeležbe na dogodkih, kot so turnirji in lige in tekme in… in s tem možnost srečanja z drugimi ekipami…tudi z gledanjem drugih- vsi vemo, se zase lahko veliko naučimo.

Tudi naša trenerja, g Jasko in g. Jošt, sta srčna in zelo zagnana in želita, da bi fantje dobili veliko in še več s temi izkušnjami….seveda si vsak nogometaš, pa tudi navijač, želi na tekmi čim več golov…vendar v teh letih šteje še vse kaj drugega, kar se lahko ti naši otroci naučijo- ne samo za nogomet, ampak tudi za življenje, ko so udeleženi na takih dogodkih.

Kot mama in verjetno vsi drugi starši, ki se ob robu igrišča dobimo in opazujemo, navijamo, vidimo in smo veseli, da se pri fantih vidi napredek, da se prebuja v njih timski duh, da si želijo zmage, da se jim odpirajo oči in vidijo tudi delo drugih ekip in ga že znajo pokomentirati, da hkrati znajo požreti poraz, ampak kljub temu ob vodenju trenerjev, znajo preglodati ta poraz in iz tega izvleči kaj za naprej, na naslednje tekme….vse to je nogomet in tudi vse to je življenje.  Tudi starši smo ob igrišču s svojo energijo in povezanostjo pomemben faktor in ta nedelja je bila odlična za povezovanje, spoznavanje in nadgradnjo naših prijateljstev. Le tako naprej.*

Fantje so odigrali lepe tekme, seveda bili za prvi turnir v velikem pričakovanju kakega gola in verjetno bili tudi veseli, da smo ob igrišču navijali starši in uživali v njihovi igri. Vsi vemo, da skupna pozitivna energija deluje po domino efektu, zato si verjetno vsi želimo še veliko pozitivnih vzpodbud z vseh stran in zavedanje, da skupaj smo najmočnejši, s tem pa pridejo tudi GOLI, ki so zlato  ali pa če hočete- češnja na vrhu torte, vsake tekme*

Vsem želim lepo novo nogometno šolsko leto in veliko zdravih nogometnih brcov*, veliko golov, otrokom pa veliko volje do treninga brez poškodb, trenerjem pa veliko energije za delo in mirnih živcev.                

Alenka Bračič Požar

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium