U10 – Umag Trophy 2019 – peto mesto

 

Osmina finala

V skupinskem delu smo se uvrstili med 16 najboljših ekip na mednarodnem turnirju. Prvi nasprotnik v osmini finala je bil NK Šampion Celje. Na igrišču sem pripravil obsežno ogrevanje, saj so za nas jutranje tekme izjemno zahtevne (tekma je bila ob 9:00). Prvi polčas smo zasluženo dobili z minimalno prednostjo in tekmo tako pripeljali do konca. V drugem polčasu je bila nasprotna ekipa konkretnejša, a smo se v fazi obrambe izkazali.

 

Vsaka tekma v turnirskem sistemu je svoja zgodba. Ne gledaš naprej katerega tekmeca lahko dobiš, saj lahko po tem takem izgubiš še preden se z njim soočiš. Po uvrstitvi v 1/4 finale je prišla do nas informacija, da je naslednji tekmec Crvena zvezda. Seveda nas je malo zatreslo, saj je Zvezda predstavljala zid na poti v polfinale.

 

Četrtfinale proti Crveni zvezdi

Pred tekmo je bil čas za psihološko pripravo na tekmo, ponovitev taktike, opozorila na nekatere njihove igralce in njihove vrline. Iz hotela smo prišli odločno, da gremo z glavo skozi zid. Tekmo je v hipu prevzela Zvezda, izgubljeno smo delovali v obrambi, a se nismo predali. Prve podaje so bile zaradi strahospoštovanja boječe in nenatančne. Prvi gol smo prejeli nezasluženo. Krilni napadalec je centriral v sredino, golman Jernej je žogo med igralci izbil, a se je odbila na drugo vratnico, kjer je osamljen čakal igralec Zvezde. To je bil prvi gol, ki smo ga prejeli na turnirju.

Nadaljevali smo trdo odločeni, da izenačimo. Drugi gol smo prejeli po sodniški napaki, saj je igralec Zvezde izza hrbta pokosil našega igralca, vzel žogo in zaključil pod prečko. S sodnikom sva si izmenjala pogled, a je nato piskal gol za nasprotnike. Tretji gol smo dobili zopet z glavo. Zvezda ima selekcionirane igralce po kvaliteti in fiziki. Njihov osrednji branilec, strelec zadetka z glavo, je bil od nas precej višji, zato je bil to enostaven gol zanj. Jernej se je nato izkazal tudi v dvoboju ena na ena, ko je njihov igralec prebil obrambno linijo. Tekmo smo zaključili objokani, saj smo v tekmo vložili vse kar smo imeli. Težak poraz, a to je bilo za pričakovati. Smo ekipa z Vrhnike, ki je konkurirala vrhunskemu klubu FK Crvena zvezda.

 

Tekma za 5. mesto

Po tekmi smo se komaj sestavili, adrenalin je popustil, a je bila pred nami še tekma za 5. mesto proti NK Mura. Gol smo prejeli po samostojnem prodoru, ko smo le s pogledom pospremili igralca, ki je fenomenalno zaključil v levi zgornji kot. Izmučenost nas je načela, kar je povsem razumljivo. Moralno podporo je pri naši ekipi držal golman Nace. Med tekmo jih je spodbujal naj se ne predajo. Proti koncu tekme, ko sem že mislil, da je to to, smo po sreči zadeli za izenačenje, a gol je pri nogometu gol, ne glede na to kako ga daš. Nezasluženo smo iztržili kazenske strele, pri katerih smo bili uspešnejši s 3 proti 2.

Tako smo na mednarodnem turnirju Umag Trophy 2019 osvojili zasluženo 5. mesto. 

 

Statistika turnirja

4 zmage

2 remija

1 poraz

+10 gol razlika

4 prejeti goli

 

Vse čestitke otrokom in STARŠEM, saj so ostali brez glasu. Njihova pomoč s tribun, njihovo navijanje, nam je vlilo moči in samozavesti, da smo prilezli tako visoko, da smo skoraj “vohali” pokal za 4. mesto.

 

Izjemen uspeh našega kluba in iskrene čestitke.

Trener Gašper Kos

 
Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium