U10 – Začetek sezone

 

Začela se je tekmovalna sezona, prvi tekmec v novi sezoni pa NK Domžale. Za igralce v nekoliko spremenjeni izvedbi je to nova izkušnja. Prehajamo s sistema 4:4 na majhna nogometna vrata na nov sistem na večjem prostoru, večja nogometna vrata in s sodnikom v igri. Sicer smo podoben sistem že nekajkrat igrali, v novi sezoni pa bo to stalnica.

Že v zgodnjih jutranjih urah smo se zbrali pred garderobami kluba Domžale. Na nekaterih obrazih igralcev se je videlo, da še niso zbujeni in rabijo še nekaj časa, da zberejo misli. To smo rešili z vstopom na igrišče in začetkom ogrevanja. Takoj, ko so se odprla vrata igrišča, smo vstopili in začeli z ogrevanjem. Imeli smo res veliko časa, tako da smo ponovili vaje s treningov. Naredili smo skoraj majhen trening pred tekmo.
 
S piskom sodnika smo začeli tekmo odločno in tekmovalno. Na vsaki strani je bilo polno lepih akcij v napadu, preigravanj, strelov na gol. Domači so prevladovali v lepi kombinatorni igri, mi pa smo pokazali individualno igro, hitre predore po bokih ter veliko borbenosti. Naj izpostavim, da je lepo videti kako igralec v polnem šprintu priteče iz napada v obrambo s ciljem preprečiti gol, ali zadeti gol s prostega strela, obraniti nemogoče in podobno. Ja, take igralce imamo v našem klubu.
 
Na koncu je odločala fizična pripravljenost in lastne napake, ki pa so posledica utrujenosti. Nekateri igralci imajo komaj 2-4 treninge v novi sezoni in to se pozna na tekmah.
 
Na splošno pa čestitke igralcem za prikazano igro.
 
Preboj v novo sezono smo naredili, zdaj pa žogo v noge in uspešno naprej proti ciljem.
 
Hvala staršem za športno navijanje in spodbudo otrok tudi v težkih trenutkih.
 
Trener Danijel Slokan
Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium