U11 Črni – Zaslužen počitek

 

Zadnji krog zimske lige NK Olimpija U11 je bil eden najtežjih v celotni trenerski karieri, saj smo izgubili vse tri tekme v igralnem dnevu. Težko rečem, da so nas nasportniki nadigrali, ker nas niso. Težava se je pojavljala v nerealizaciji zaključnih akcij. Motivacija in želja sta nam bili odvzeti, ker ni bilo ekipne zbranosti pri podajah, razigravanju in zaključevanju.

Trenerski vidik je popolnoma drugačen kot vidik s tribun. Vsak ima svoj pogled, vsak ima svoje razmišljanje, a postaviti se v vlogo trenerja ni enostavno. Ko se zmaguje, zmaguje ekipa, ko se izgublja, izgublja trener. Včerajšni dan je mineval, a ves čas sem imel v mislih zakaj je do tega prišlo. Ali treniram to kar zahtevam od igralcev, kaj bi lahko naredil boljše, kje sem brcnil mimo? Neprijeten občutek ostaja, saj sem na cedilu pustil otroke. Po pogovoru s trenerji so bili vsi istega mnenja, saj točno taki dnevi pridejo večkrat, a se je potrebno iz tega nekaj naučiti in še boljše delati naprej.

Rečem lahko, da je zaslužen počitek prišel v pravem času. Posamezni 10-letnik ima odigranih 16 tekem in 50 treningov v 15 tednih. Na včerajšni dan danes gledam povsem drugače. Vlije ti motivacijo za nadaljnje delo. V načrtu so že prijateljske tekme in osnovani treningi, da se vrnemo na nivo, ki smo ga igrali v jesenskem delu. 

Najboljši igralec(-i)? Ne, boljša, povezana in željna EKIPA!

Do novega leta bo čas, da se na treningih sprostimo in zabavamo, da zopet ustvarimo medosebno kemijo in s skupini močmi napredujemo. Slab zaključek še ne pomeni slab konec. Fantje, glavo gor!

Trener Gašper Kos

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium