U11 – Osvojili turnir v Ihanu

 

Turnir v Ihanu

Selekcija U11 je danes z dvema ekipama nastopila na turnirju v Ihanu. Opazno je bilo, da so bili nekateri naši igralci tokrat vidno utrujeni, saj so se le dan pred tem vrnili iz šole v naravi. Svoje je k počasnejšem tempu igranja prispevala tudi vročina, saj so temperature spet presegle 30 stopinj. V takšnih pogojih sta, vsaka ekipa v svoji skupini štirih ekip, začeli skupinske nastope.

Skupinski del:

– Črni

Ekipa Črnih je na prvi tekmi najprej premagala Dob 1:0. Naši so bili boljši, a zgoraj omenjene težave, so povzročile, da so se z nasprotnikom mučili bolj, kot bi bilo to potrebno. Na drugi tekmi so se srečali z ekipo Domžal, ki je po prikazanem na prvi tekmi veljala za favorita turnirja. Dolgo časa je bilo 0:0. Potem je sledila akcija, v kateri smo vsi pričakovali, da bo sodnik dosodil prekršek nad našim igralcem. Sodnik se je odločil drugače in nasprotnik je s strelom od daleč presenetil naše igralce in vratarja za končnih 0:1. V zadnji tekmi skupinskega dela so Črni igrali proti ekipi Šmartno 11. Za napredovanje v polfinale so nujno potrebovali zmago. Tekma je bila trda in napeta, a na koncu je fantom uspelo doseči gol in zmagati 1:0. S tem so zasedli drugo mesto v skupini za Domžalami.

– Zlati

Ekipa Zlatih je tekmovanje začela proti domačinom iz Ihana. Naši so bili boljši, a premalo konkretni, da bi dosegli zadetek. Končalo se je 0:0. Na drugi tekmi so igrali proti ekipi Šmartno 10, kar naj bi verjetno pomenilo, da so bili to fantje iz selekcije U10. Kljub temu jih to ni motilo in so prikazali skozi ves turnir dobre igre. Namučili so starejše nasprotnike in na koncu dosegli lep rezultat. Naši fantje so jih uspeli premagati z 2:0. V zadnjem krogu skupinskega dela so se Zlati pomerili še z Olimpijo. Za zanesljivo uvrstitev v polfinale so naši potrebovali vsaj točko in jo tudi osvojili, saj se je tekma končala z rezultatom 0:0. To je na koncu pomenilo uvrstitev na prvo mesto v skupini.

Polfinale in finale

Razvrstitev v skupinah je v polfinalu prinesla medsebojno srečanje naših dveh ekip. Zadetek več je dosegla ekipa Zlatih in zmagala z 2:1. V drugem polfinalu je ekipa Šmartno 10 presenetila še Domžale in jih premagala z 1:0. Nadaljevanje je prineslo ponovitev dveh tekem iz skupinskega dela. Naša Ekipa Črnih se je na tekmi za tretje mesto še enkrat pomerila z Domžalami. Po »čudnem« porazu v skupini so tokrat naši zmagali z 2:0 in si zagotovili tretje mesto. V finalu sta se ponovno srečali naša ekipa Zlatih in Šmartno 10. Naši niso dopustili možnosti za presenečenje. Po zmagi v skupini z 2:0, so v finalu zmagali kar 4:0.

Po videnem bi lahko celo rekli, da naši ekipi nista imeli sreče, saj sta se morali v polfinalu pomeriti med seboj. Če bi se tej tekmi izognili, bi se verjetno srečali šele v finalu in tako osvojili obe najvišji mesti. Vsi rezultati in vrstni red turnirja U11 v Ihanu so dostopni tukaj.

Pohvala

Na turnirju sta se igralcem selekcije U11 pridružila tudi dva igralca selekcije U10, ki sta se odlično vključila v moštvo in odločno prispevala vsak svoj delež. Še najbolj je bilo to opazno v finalu, ko sta prav onadva dosegla vse štiri zadetke.

Pohvale vsem fantom da so, kljub zahtevnim pogojem, dobro zastopali barve kluba in prinesli pokala za prvo in tretje mesto. Hkrati je bil vratar naše ekipe Zlatih izbran tudi za najboljšega vratarja turnirja. Pohvale si zaslužijo tudi starši-navijači, ki so ves čas spodbujali obe ekipi. Čestitke vsem.

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium