U11 – Polletna analiza

 

Selekcija U11 je sestavljena iz 37 fantov, ki so od 1.8. do 18.12. imeli 76 aktivnosti. Kar 24 fantov je bilo prisotnih na več kot 75% aktivnosti na katere so bili povabljeni. V drugem delu sezone se bomo potrudili, da bodo vsi otroci priostni na več kot 75% treningov.

Glede na število otrok, smo se v ligo U11 prijavili s tremi ekipami. Dve ekipi sta imeli tekmi sočasno, tretja pa posebej. Cilj je bil omogočiti vsem fantom čim večje število igralnih minut, dvigniti njihovo samozavest, jih čim večkrat postaviti v tipične nogometne situacije in doseči individualen napredek pri vsakem posamezniku. Po končanem poletnem delu, lahko mirno rečemo, da je bila razdelitev otrok pravilna in so vsi posamezniki napredovali. Tisti z večjo prisotnostjo, večjo željo in željo po napredku/delu so v jesenskem delu naredili občuten napredek.

Po koncu jesenskega dela smo prijavili ekipi v dve različni zimski ligi. En del v Kleče in drug del na Olimpijo. Ligi sta po igralnem sistemu in kvaliteti nasprotnih ekip različni, zato smo se tudi odločili kateri fantje bomo hodili na katero ligo. V zimski ligi na Olimpiji se igra sistem 8+1 z najboljšimi in najbolj tradicionalnimi nogometnimi šolami v naši širši okolici. Tako so nasprotne ekipe izredno dobre in še bolj do izraza prihajajo naše trenutne pomanjkljivosti, slab dan posameznika, … Je pa za napredek potrebno igrati proti boljšim ekipam od sebe, da fantje opazijo, da so od njih tudi boljši igralci v drugih nogometnih klubih.

Drug del ekipe se meri v igralnem sistemu 6+1 v Klečah. Tudi tukaj fantje pridobivajo izkušnje igranja proti sebi enakim ali rahlo boljšim nasprotnikom in imajo žogo več v svojih nogah, tako imajo sedaj večji vpliv na igro.

Pred decembrskimi počitnicami nas čaka še en teden treningov, nato pa nadaljujemo po novem letu v sredo 3.1.2018. Liga v Klečah bo potekala okvirno na 14 dni, liga na Olimpiji se bo ponovno začela v zadnjem vikendu januarja oz. v prvem vikendu februarja. Prehod iz zimskega dela sezone na pomladanski del bomo naredili na pripravah, kamor odhajamo 11.3.2018.

Prvega pol leta ocenjujemo kot uspešnega na področju individualnega napredka, kar je osnovni cilj te selekcije.

Trenerja Jan in Gašper

 
Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium