U11 – Predzadnje dejanje letošnje zimske lige

 

Po daljšem odmoru se je danes nadaljevala zimska liga U11 v Klečah. Za obe naši ekipi Zlati in Črni sta bili tokrat na urniku po dve tekmi.

Uvod

Da je pred nami dan napetih in negotovih tekem je nakazala že tekma, ki se je igrala, ko so se naši fantje še ogrevali. Na eni strani je bil Slovan, ki je tokrat prišel na tekmo nekoliko okrepljen, na drugi pa trenutno drugouvrščena ekipa Olimpija B. Skoraj do konca tekme je bil rezultat 1:1, potem pa je le nekaj sekund pred koncem Olimpiji B uspelo zadeti še enkrat in se tako z zmago obdržati v boju za prvo mesto v ligi.

Črni proti Slovanu

Sledila je tekma naše ekipe Črnih proti Slovanu. Črni so tekmo dobro začeli in kmalu na začetku po lepem golu povedli. Z dobro igro so nadaljevali do trenutka, ko so po nespretnem posredovanju obrambe prejeli čuden zadetek za 1:1.  Malo kasneje je po neposrečeni odločitvi sodnika in nekaj neodločnosti v obrambi Slovan zadel še enkrat in tako povedel. Ta preobrat je vnesel v ekipo nekaj negotovosti, saj do konca prvega polčasa ni bila več tako nevarna za nasprotnikov gol.

Med odmorom je trener Gašper, ki je tokrat zamenjal odsotnega Tilna, fante pomiril in jih spodbudil k nadaljevanju takšne igre s kakršno so tekmo začeli. Tako so v drugi polčas spet vstopili motivirani in zavzeti. Spet so bili nevarni in z vztrajanjem pri takšni igri so zadeli še dvakrat ter tako rezultat obrnili v svojo korist za zmago 3:2.

Medsebojna tekma

Zatem je bila na vrsti mesebojna tekma naših ekip Zlatih in Črnih. Zlati so od prve minute zaigrali zelo hitro in kombinatorno ter kmalu povedli z 2:0. Črnim so pokazali, da mislijo resno. Zdaj so se Črni v nekoliko »premešani« postavi podali v lov za preobratom. Ta jim je tudi uspel, saj so v drugem polčasu povedli s 3:2, a vseeno niso zdržali do konca. Malo pred koncem tekme so Črni po napaki v obrambi izgubili žogo, sledila pa je takojšnja kazen za 3:3.

Končni rezultat je bil tako zelo miroljuben, česar pa ne bi mogli reči za nekatere udeležence tega dogodka, tako tistih na igrišču, kot žal tudi tistih ob njem. Ob takšnih dogodkih se moramo spomniti, da gre vendarle za selekcijo U11. To so otroci, kjer je bolj kot rezultat pomembno druženje in veselje do te igre. V letih, ki prihajajo, bo tekmovalnosti več kot dovolj za vse tiste, ki si je bodo želeli.

Zlati premočni za dekleta

Na krilih dobrega rezultata in prikazane igre proti Črnim, so Zlati na koncu odigrali še tekmo proti ŽNK Radomlje. To je ekipa proti kateri so že v prvem delu tekmovanja odigrali zelo dobro, a na koncu niso uspeli zmagati, tako da so bile punce na nek način njihove »dolžnice«. Tokrat so bili Zlati še bolj prepričljivi. Po lepi in hitri igri so že kmalu vodili s 3:0, potem pa mirno nadaljevali do končne zmage s prepričljivih 5:0.

Sledi še zadnji krog zimske lige v katerem se bosta obe ekipi pomerili z Olimpijo. Zlati bodo poskusili dobro formo potrditi proti Olimpiji A, Črne pa čaka odločilna tekma proti proti Olimpiji B.

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium