U11 – Turnir Brinje in dva kroga lige

 

Ekipa U11 je že zakorakala v pomladanski del sezone. Prvo tekmo smo odigrali na deževno soboto v Ljubljani proti ekipi Ilirije. Igra še ni bila prava, se pa je izboljšal sam odnos na igrišču.

Naslednji vikend smo se pomerili na domačem igrišču proti ekipi Slovana. Dan pred tekmo smo opravili prvi trening na velikem igrišču, kar se je pokazalo na igrišču. Stali smo bolj organizirano in se dogovorov s treningov držali mnogo bolje. V polju smo bili z nasprotno ekipo izenačeni, le v zaključkih so bili oni bolj zbrani in odločni.

V soboto 14.4. je del ekipe odšel na prijateljsko tekmo v Mengeš. Kljub dogovoru z nasprotno ekipo, da nas je za dve ekipi in v primeru, da mu zmanjka kakšen fant naj si sposodi mlajše fante, nismo prepričani, da so to resnično storili. Tako tekma po fizični plati ni bila enakovredna, kar se na koncu kaže tudi na rezultatu.

Drugi del ekipe je odšel na turnir v Brinje. Pričakalo nas je lepo vreme in dobro organiziran turnir. Na prvih dveh tekmah, se nismo držali dogovorov iz garderob in smo bili v obeh kazenskih prostorih neodločni in »nonšalatni«. Tako smo imeli po prvih dveh tekmah le eno točko na svojem računu. Po pogovoru v garderobi in ponovnem poudarku naših dogovorov, smo na naslednjih dveh tekmah brez težav zmagali z 2:0 proti ekipi Brinja in Proteus – Rakek. Pred zadnjim krogom, ko smo bili mi prosti, nas bi na drugem mestu obdržala zmaga ali neodločen rezultat ekipe Jesenic proti Proteusa. Na žalost je ekipa Proteusa zmagala in nas zrinila na 3. mesto. Po manjšem razočaranju smo si v senci na deki privoščili sladoled.

Na zadnji tekmi proti Ivančni Gorici smo si privoščili dve napaki v ožji obrambi in izgubili s 3:1.

Zmagala je ekipa Kočevja, ki je v finalu premagala ekipo Proteusa.

Na turnirju smo videli, da že na nivoju U11 odločajo malenkosti in da bi z nekaj sreče lahko igrali v finalu. Je pa potrebno srečo izzvati in si jo tudi zaslužiti, kjer pa ima naša ekipa še nekaj rezerv.

V soboto, 21.4 odhajamo na Cordial cup. V ponedeljek, 23.4 nas čaka zaostala tekma proti NK Slovanu na njihovem igrišču. Med počitnicami bomo trenirali prvi in zadnji dan, ostalo so naši fantje prosti.

Trener Jan Zaletel

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium