U11 – Turnir na Iliriji

 

Skupinski del

Pretekli vikend se je v Športnem parku Ilirija odvijal nogometni turnir za dečke selekcije U11. Sobota je bila namenjena skupinskem delu, medtem ko so bili izločilni boji rezervirani za nedeljo. Igrali smo v močni skupini z ekipami NK Olimpija, AŠK Bravo in NK Mengo. Po dobrih igrah in veliko danih zadetkih smo si v skupini na koncu priigrali odlično 2. mestu, ki je vodilo v izločilne boje.

Naslednji dan so nas čakale tekme za razvrščanje. Na prvi tekmi nam je nasproti stal nasprotnik NK Litija. Začeli smo odlično, imeli pobudo, prihajali do priložnosti, vendar žoga nikakor ni želela v gol. Nasprotniki si v prvem delu igre niso pripravili konkretnih priložnosti, saj smo tudi v fazi obrambe stali odlično. Dlje kot na tekmi ni bilo golov, bolj se je poznala naša utrujenost. Nekajkrat nam je koncentracija popustila do te mere, da bi lahko nasprotnik zadel iz protinapada. Takrat nas je nekajkrat rešil naš vratar, ki je odlično branil celoten turnir. Ker se je tekma končala z neodločenim rezultatom, so sledili kazenski streli. Naš vratar je en strel od treh ubranil, vsi naši izvajalci pa so bili uspešni, zato smo se veselili uvrstitve v četrtfinale. 

Četrtfinale

Tekma za polfinale proti ekipi NK Slovan B je bila zelo podobna prejšnji. Zopet smo imeli pobudo in kontrolirali srečanje, vendar bili prevečkrat živčni v pomembnih trenutkih. Velikokrat smo žogo nepotrebno “nabili”, čeprav se je videlo, da lažje pridemo v priložnost preko igre po tleh. Po eni izmed lepih akcij smo tudi zadeli za vodstvo. Fantje so bili na tej točki tekme že pošteno utrujeni, saj je večina fantov odigrala večji del tekem, vreme pa je bilo sončno in soparno. Po manjši napaki v obrambi smo proti koncu tekme prejeli zadetek in znova so o potniku v naslednji krog odločali kazenski streli. Zopet je naš vratar enega izmed strelov ubranil, naši izvajalci pa so svoje zopet opravili z odliko. Skupaj smo se razveselili napredka v polfinale med najboljše štiri ekipe na turnirju.

Polfinale

Polfinalno tekmo smo odigrali proti ekipi NK Slovan A. Srečanje smo začeli preveč ležerno, kar je nasprotna ekipa hitro kaznovala. Po prvem prejetem zadetku se nismo uspeli pobrati, saj so nam nasprotniki hitro dali še dva zadetka. Po tem je padla motivacija, prav tako pa se je fantom poznala utrujenost od dvodnevnega igranja po vročem soncu. Tekmo smo na koncu izgubili, a lahko smo le čestitali nasprotniku in se z dvignjeno glavo odpravili na tekmo za tretjo mesto, kjer nas je po porazu z Olimpijo pričakala ND Ilirija A.

Tekma za 3. mesto je bila prava poslastica za gledalce, saj sta si obe ekipi resnično želeli priti do končne bronaste medalje. Videli smo ogromno lepih potez na obeh straneh. Prav tako smo si oboji pripravili kar nekaj zrelih priložnosti za zadetek. Na žalost mi svojih nismo izkoristili, medtem ko so nasprotniki v drugem delu tekme, po naši neodločnosti v obrambi, zadeli s strelom od daleč. Kljub temu, da so bili fantje že pošteno izmučeni, so pokazali pravi karakter in še naprej garali na igrišču. Spet smo bili v določenih trenutkih preveč živčni in žogo po nepotrebnem “nabijali”, a fantom po napornem vikendu tega ni za zamerit. Proti koncu tekme smo sicer prejeli še dva zadetka in izgubili, a vseeno osvojili odlično 4. mesto. 

Fante bi pohvalil za trud, borbo in željo na igrišču ter za obnašanje izven igrišča. Igralci se morajo čim prej začeti zavedati, da v nogometu in življenju nasploh večkrat prihaja do bolečih porazov. Z njimi se je potrebno spopasti, dvigniti glavo in iti s pozitivnimi mislimi naprej. Verjamem, da so s turnirja odnesli nova znanja in jih je ta vikend naredil še boljše. 

Za konec bi se zahvalil tudi staršem za glasno in pozitivno vzpodbujanje s tribun skozi celoten turnir.

Trener Tilen

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium