U11 – Turnir v Umagu

 

Selekcija U11 se je pred pripravami odpravila na enega močnejših turnirjev v naši okolici. Turnir se je odvijal med 11. 3. in 13. 3. v Umagu.

Petek

Prvi dan smo odigrali tri tekme. Najprej nas je čakala tekma proti hrvaškemu tekmecu NK Prigorje Markuševec. Na tej tekmi smo bili skozi celotno srečanje boljši tekmec, a žal žoga ni hotela v gol.

Drugo tekmo smo igrali proti zelo močni Hellas Verona. Takoj se je videlo, da bo tekma težka, saj je bil nasprotnik fizično boljši od nas. Tekma je bila res težka. Prvih 10 – 12 minut smo se dobro branili in imeli tudi dva protinapada, a žal neizkoriščena. Nato so nasprotniki zadeli, nam pa je koncentracija nekoliko popustila in dobili smo še tri zadetke.

Zvečer nas je čakala še tekma proti ekipi Brava. Tekma je bila dokaj izenačena, kar se je poznalo tudi na končnem rezultatu.

Sobota

V soboto zjutraj nas je že takoj po zajtrku čakala tekma z ekipo NK Celje. Skozi celotno tekmo smo bili nekoliko boljši nasprotnik, a smo žal zadeli samo enkrat ter iz enega protinapada nasprotnika prejeli gol. Sledil je krajši premor in nato tekma proti NK Domžale.

Tekma je bila dobra in zelo borbena z obeh strani. Ekipa Domžal je skozi celotno srečanje napadala, mi pa smo se uspešno branili. Žal smo naredili eno napako, kar nas je stalo gola in izenačenega rezultata. Po tej tekmi smo s fanti odšli na zasluženo kosilo, saj nas je po tem zopet čakala težka tekma.

Po kosilu smo se pomerili z ekipo NK Slivnica. Moram reči, da je bila ta tekma s strani nasprotnika zelo groba in v določenih delih tekme celo malo preveč ostra. Vendar smo po zelo borbeni tekmi prišli do zaslužene zmage. Po tej tekmi nas je čakala še zadnja tekma sobotnega dne. To je bila tudi zadnja tekma skupinskega dela.

Proti ekipi Krke smo ohranili borbenost s prejšnje tekme, a žal smo bili v zaključkih zopet premalo zbrani. Po protinapadu nasprotne ekipe smo prejeli gol, vendar nas to ni strlo in smo hitro izenačili. Na žalost nam do konca tekme ni uspelo ponovno zadeti. Tako, da smo skupinski del končali na petem mestu, kar je pomenilo, da se bomo borili za končno 33. mesto.

Nedelja

V nedeljo zjutraj nas je čakala tekma proti ekipi NK Maribor Tabor. Zopet smo bili boljši nasprotnik in tekmo po lepi igri v napadu tudi dobili. Žal smo pri tem malo pozabili na obrambo, saj smo prejeli dva zadetka. Nato nas je čakala še zadnja tekma turnirja v Umagu, tekma za končno 33. mesto na turnirju.

Tekma je bila od prve do zadnje minute zelo napeta in dinamična z obeh strani. Rezultat po rednem delu je bi 2:2, kar je pomenilo, da bodo o končnem zmagovalcu odločali kazenski streli. Naši fantje so bili pri strelih bolj zbrani od nasprotnika in tekmo dobili, kar je pomenilo končno 33. mesto na turnirju.

Rad bi pohvalil prav VSE fante za odnos skozi celoten turnir, tako na igrišču, kot izven njega. Pokazali so kako se obnaša in bori za klub.

Velika pohvala pa gre tudi našim navijačem (staršem) za najbolj glasno navijanje na celotnem turnirju.

trener Matevž

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium