U11 – Uspešni na turnirju v Radomljah

 

Del selekcije U11 se je danes udeležil mednarodnega turnirja Cordial cup v Radomljah, na katerem je nastopilo kar 38 ekip.

Vreme, ki je prejšnji mesec uspelo pokvariti načrte organizatorjem, da so morali turnir prestaviti, je tokrat zdržalo. Videli smo zelo dobro organiziran turnir v lepem športnem parku v Radomljah.

Naša ekipa je svoje nastope začela v skupini A skupaj z ekipami Olimpija Beli, Šampion Celje, Radomlje U10 in Mengo 28.

Skupinski del

Že prvo tekmo so naši fantje igrali proti Olimpiji. To jih je spodbudilo k resnemu pristopu in vodilo k dobremu rezultatu. Močno so pritisnili na nasprotnika in mu niso dali prav veliko možnosti za igro.  Kmalu so povedli z 1:0, nekaj minut kasneje pa zadeli še enkrat za končnih 2:0 in spodbuden uvod v turnir.

Pod vtisom ugodnega rezultata s prve tekme, so fantje vstopili tudi v drugo tekmo proti ekipi Mengo 28. Tudi tu se je hitro videlo, kdo je gospodar na igrišču. Naši fantje so spet povedli z 2:0, le da so potem uspeli zadeti tudi nasprotniki za 2:1. In ko je že kazalo, da bo mogoče še napeto do konca, so naši fantje zadeli še tretjič in tekmo mirno pripeljali do konca.

Sledila je tekma proti Radomljam U10. Tokrat so naši fantje nekoliko pokvarili dober začetni vtis. Kljub opozorilom so v tekmo očitno vstopili preveč prepričani, da bodo proti mlajšim nasprotnikom zmagali z lahkoto. Hitro je bilo jasno, da ne bo tako. V igri so bili naši fantje počasnejši, manj odgovorni in niso med seboj sodelovali tako dobro, kot na prvih dveh tekmah. Tako so se dolgo mučili z mlajšim nasprotnikom, malo pred koncem pa so vendarle strli njihov odpor in uspeli zadeti za minimalno zmago z 1:0.

Kljub slabši igri je bila dobra novica ta, da je tretja zaporedna zmaga že pomenila uvrstitev v osmino finala, le da še ni bilo jasno ali bodo napredovali s prvega ali drugega mesta v skupini. Čakala jih je namreč še zadnja tekma proti Šampionu iz Celja, ki je imel pred tem že dve zmagi. Tokrat verjetno ni šlo več za podcenjevanje kot na prejšnji tekmi, pač pa so bili fantje najbrž na četrti tekmi že nekoliko utrujeni. Spet so odigrali slabše kot na prvih dveh tekmah. Malo konkretnejši so bili nasprotniki, a ne dovolj, da bi zadeli, tako da se je tokrat tekma končala brez golov. To je pomenilo, da so naši fantje zmagovalci svoje skupine in da jim nadaljevanje prinaša tekmo osmine finala proti domačinom iz Radomelj.

Premor pred nadaljevanjem

Še pred nadaljevanjem je bil na vrsti premor med skupinskim delom in razigravanjem v nadaljevanju. Ob zelo dobri organizaciji turnirja, je bila to verjetno edina točka na katero smo imeli pripombe. Premor je bil namreč predolg, saj je bil v našem primeru dolg kar 3 ure. Res je, da so organizatorji v tem času izpeljali slovesno otvoritev turnirja, igralci pa so imeli tudi čas za kosilo, a kljub temu bi premor lahko bil krajši.

Ko je nastopil čas za nadaljevanje, smo z zanimanjem opazovali kaj je ta dolg premor pomenil za naše igralce. So se nekoliko spočili ali jih je še bolj uspaval?

Osmina finala

Z videnim na igrišču nismo mogli biti najbolj zadovoljni. Nasprotnik je bil zrel, da bi ga naši fantje lahko premagali, a s takšno igro to ni bilo mogoče. Tekma se je končala brez golov in na vrsti so bili kazenski streli. Za ta del naše fante vsekakor lahko pohvalimo, saj so bili vsi trije strelci zelo zanesljivi, svoje pa je z enim obranjenim strelom dodal tudi vratar in zmaga, ter uvrstitev med najboljših osem ekip je bila naša.

Četrtfinale

V četrtfinalu je bil naš nasprotnik Triglav iz Kranja, ki je v osmini finala, tudi po kazenskih strelih, izločil do takrat zelo prepričljivo ekipo Opatije. To je bilo našim fantom očitno opozorilo, da so spet naleteli na močnega nasprotnika. In ker kaže, da takšna opozorila dosežejo svoj učinek, so se fantje prebudili in spet odigrali dobro tekmo. Kar nekaj priložnosti je bilo na obeh straneh, a za dosego zadetka naši niso izkoristili kakšne od njih. Gol je bil namreč dosežen na bolj nepričakovan način, ko je žoga po strelu z desne strani preletela presenečenega vratarja. Triglav je vse sile usmeril v poskus izenačenja, kar jim je malo pred koncem tekme tudi uspelo. Spet so bili na vrsti kazenski streli. In spet enak izkupiček. Strelci le malenkost manj učinkoviti kot prejšnjič, vratar je primaknil svojo obrambo in spet so se zmage in uvrstitve v polfinale veselili naši fantje.

Polfinale

Zdaj so fantje prišli že tako daleč, da so začeli verjeti, da bi mogoče lahko dosegli še kaj več, a tu se je končalo. V polfinalu so namreč naleteli na prepričljivo boljšega nasprotnika ekipo Kety Emmi Bistrica, ki je po zmagi v finalu s 3:0 proti Rijeki postal tudi končni zmagovalec. Naši fantje proti močnemu nasprotniku, ki je na tem turnirju dosegel 26 golov, prejel pa niti enega, niso uspeli igrati, so pa kar nekaj časa uspešno blokirali strele proti našemu golu. Nekaj minut pred koncem je eden od njih vendarle našel pot do mreže. Sanj o še enem srečnem razpletu po kazenskih strelih je bilo konec. Kmalu zatem je nasprotnik zadel še enkrat za končnih 2:0.

Tekma za 3. mesto

Zdaj je bila na vrsti zadnja tekma naših fantov, tekma za tretje mesto proti Ivančni Gorici. Tokrat spet igra s katero je težko biti zadovoljen. Kljub temu so fantje po zaostanku uspeli iz protinapada izenačiti in spet, še tretjič danes, so bili na vrsti kazenski streli. Tokrat utrujene noge niso bile več natančne in sta oba naša strelca gol zgrešila, nasprotnik pa je zadel in zmagal.

Kljub temu, da so fantje turnir končali z dvema porazoma, so bili na koncu zadovoljni z doseženim.

Čestitke fantom in trenerju za osvojeno četrto mesto med 38 ekipami. Čestitke tudi staršem – navijačem, ki so ekipo ves čas spodbujali ob igrišču.

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium