U11 – Uspešno nadaljevanje zimske lige

 

Začetek

Fantje selekcije U11, ki v zimski ligi v Klečah nastopajo z dvema ekipama, so do sedaj odigrali že po 10 tekem. V prvem delu tekmovanja, so bile ekipe razdeljene v ligo A in ligo B. Obe naši ekipi sta nastopali v ligi A in si z dobrimi nastopi priigrali prvo in četrto mesto. Tako sta se obe ekipi uvrstili v nadaljnji del tekmovanja v prvi ligi. Sestavljajo jo najboljše štiri ekipe lig A in B. Prve tri ekipe lige A, so bile med seboj zelo izenačene, saj so imele v medsebojnih srečanjih vse po eno zmago in en poraz.

Sistem tekmovanja je takšen, da ekipa v prvo ligo s seboj odnese samo tiste točke, ki so bile osvojene proti ekipam, ki so se prav tako uvrstile v prvo ligo. Tako je imela ekipa Črnih pred nadaljevanjem boljše izhodišče od Zlatih.

Prva liga

Skupno je prvo ligo kar prvih pet ekip začelo z enakim številom točk in obetalo se je zelo napeto nadaljevanje. Med njimi je bila tudi naša ekipa Črnih, ki pa ni dovolila dvomov v razplet tekmovanja. Iz tekme v tekmo je zmagovala in prednost se je povečevala. Trenutno imajo pred drugouvrščeno ekipo Olimpije B že 5 točk prednosti, do konca pa so ostale še tri tekme.

Prejšnji vikend sta obe naši ekipi odigrali po dve tekmi. Zlati so proti Olimpiji B igrali dobro, povedli z 1:0, a niso zdržali do konca in izgubili z 2:1. Druga tekma je bila ena tistih, ko igraš dobro in ves čas napadaš, a žoga ne gre v gol. Tako se je Slovan srečno izvlekel z rezultatom 0:0.

Črni so bili na tekmi proti Kamniku boljši nasprotnik, hitro povedli z 1:0, potem pa so verjetno mislili, da bodo ostali goli padali sami od sebe, a se to ni zgodilo. Tako se je tekma, na kateri so bili precej boljši od nasprotnika, končala z minimalno zmago. V drugo tekmo so fantje vstopili veliko bolj odločni, saj so se zavedali, da je Olimpija A resnejši nasprotnik. Gledali smo lahko eno boljših tekem letošnje lige U11. Črni so povedli z 1:0, a se Olimpija ni dala in je kmalu izenačila na 1:1. Naši fantje so vztrajali s pritiskom na nasprotnika in z dvema zadetkoma iz protinapadov zmagali s 3:1. Na malo daljši odmor zdaj odhajajo z lepo prednostjo na lestvici.

Nadaljevanje

Nadaljevanje lige je predvideno za 9.3.. Takrat bo na vrsti naš derbi, saj bosta naši ekipi igrali med seboj. Ob tem Zlate do konca lige čakata potem še ŽNK Radomlje in Olimpija A, Črni pa se bodo pomerili še s Slovanom in Olimpijo B.

 
Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium