U12 Črni – Zmaga v zadnji minuti

 
Zmaga v zadnji minuti

Ekipa U12 Črni je odigrala že 3 tekme. Začeli smo na gostovanju v Brinju, kjer so nas na umetni travi pričakali igralci Brinja. Na tekmi smo videli polno napak, zadetkov, priložnosti in v drugem polčasu tudi dežja (naliv) ter preobratov. Naši igralci se niso držali dogovorov, igrali prestrašeno in ne dovolj agresivno. Na koncu je nasprotna ekipa zmagala s 5:4.

Med tednom smo odšli na gostovanje v Mirno, kjer smo se pomerili z ekipo Bartog Trebnje. To je bila tekma predvidena za 25. 5. 2019, vendar bomo takrat na Vrhniki ponovno organizirali Cankarjev turnir. Obe ekipi sta začeli zelo dobro, agresivno ter se držali trenerjevih navodil v fazi branjenja in napadanja. Iz minute v minuto pa je samozavest naših fantov naraščala in kot posledica sta prišla dva zadetka v nasprotnikovo mrežo. V drugem polčasu smo si ustvarili veliko število polpriložnosti oz. priložnosti, kjer je zmanjkala zadnja podaja, da bi dosegli zadetek. V zadetek smo potem spremenili eno priložnost, domačini pa so zadeli iz “penala”. Tekma se je končala z zmago 3:1. Veseli dejstvo, da se čedalje bolj držimo dogovorov o prevzemanju in varovanju. 

V soboto, 8. 9., smo na domačem igrišču gostili ekipo Interblocka. Prvi gol smo si zakuhali sami že v 30 sekundi tekme, ko je naš vratar podal nasprotniku na nogo, ki je brez težav dosegel zadetek. Kljub uvodnemu šoku, smo se hitro zbrali in že nekaj minut kasneje izenačili. Bili smo boljša ekipa, ki je imela več priložnosti. Gol je dolgo časa visel v zraku, dokler ni v 59. minuti iz prostega strela zadel eden izmed boljših posameznikov na tekmi – Ažbe. Veselje med igralci in gledalci ob zadetku je bilo res veliko.

Veseli me, da se večina fantov po treningih in tekmah redno tušira in druži, saj na treningih zmanjka časa za pogovore in pletenje prijateljskih vezi.

Na vseh tekmah so nas s tribun s pozitivnim navijanjem spremljali starši, za fotografije je poskrbel Bojan in na domači tekmi za sojenje Asmir. Za to se vsem zahvaljujem.

Naslednjo soboto, 15. 9., bomo predvidoma igrali na Drenu, ker imajo na Kodeljevem zasedeno igrišče.

Trener Jan Zaletel

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium