U12 – Osvojili 1. mesto na turnirju Ledine

 

V nedeljo je potekal dvoranski nogometni turnir za selekcijo U13. Tega turnirja se je udeležila tudi selekcija U12, z zavedanjem, da bomo igrali s starejšimi igralci. Na turnirju so nastopila tudi dekleta in ekipe mešane zasedbe.

Skupinski del

V skupinskem delu smo igrali tri tekme. Prvo tekmo z ekipo Krim U12. Prikazali smo dobro igro, skozi celotno srečanje prevladovali in na koncu zasluženo zmagali. Na voljo smo imeli vsega 10 minut. Nekaj težav nam je povzročala žoga. Običajno se dvoranski nogomet igra s futsal žogo, tokrat pa s klasično žogo za velik nogomet. Verjamem, da bi prava izbira žoge naredila turnir veliko bolj zanimiv, saj bi bil potek igre drugačen, bolj atraktiven. Po pomembni prvi zmagi na turnirju je sledila druga tekma z ekipo Hidria Tolmin. Zelo enakovreden nasprotnik. Priložnosti za zadetek so bile na obeh straneh. Po nekaj neuspelih poizkusih nam je vendar le uspelo nekako doseči zadetek. Tekmo smo končali z minimalno zmago in se veselili napredovanja.

V zadnjo, tretjo, tekmo smo vstopili sproščeno in z nekaj rezerve. Igrali smo proti mešani ekipi deklet in fantov Ledine 2. Kljub premoči na igrišču nam ni uspelo zadeti. Končalo se je z neodločenim izidom, ter potrditvijo 1. mesta v skupini. V skupinskem delu smo pokazali veliko mero sodelovanja na igrišču, pohvaliti pa moram tudi odlične obrambe vratarja.

Končnica

Sledila je infarktna tekma z ekipo Ledine 1. Zelo izenačena tekma ostrih dvobojev z veliko priložnostmi na obeh straneh. Žoga pač ni hotela v gol. Kar naenkrat pa smo se znašli v zaostanku. Vsi v šoku, na volja pa še par minut igranja. Tekla je zadnja minuta igranja, potem pa 49 sekund pred koncem gol. Neverjetno, ampak uspeli smo izenačiti. V očeh igralcev pa veliko olajšanje in veselje. Sledili so kazenski streli, vsaka stran je imela na voljo tri strele. Odločno smo trikrat zadeli, nasprotnik pa zaradi odlične obrambe našega vratarja le dvakrat. In smo v polfinalu, nasprotnik pa Žiri. Nekoliko bolj umirjena in disciplinirana tekma. Nasprotnik je pokazal kombinatorno igro, mi pa smo demonstrirali odlično obrambo. Z nekaj sreče smo proti koncu tekme zadeli in se veselili napredovanja v finale.

V finalu smo se srečali z ekipo Hidria Tolmin, ki smo jo premagali že v skupinskem delu. Tako tekmec, kot mi, smo v tekmo vstopili previdno in z veliko discipline. Nekaj priložnosti se nam je ponudilo za zadetek, vendar je zmanjkalo časa. Po neodločenem rezultatu so sledili kazenski streli. Realizirali smo vse tri strele, po zaslugi našega vratarja, nasprotnik samo dva.

Tako se je končala naša pot do prvaka turnirja. Naš vratar je osvojil tudi pokal za najboljšega vratarja, po moji oceni sta za pokal najboljšega igralca turnirja, kandidirala tudi dva igralca iz naše ekipe. Žal pa tega nista osvojila.

Zahvala navijačem in staršem za korektno navijanje.

trener Danijel

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium