U12 – Začetek sezone

 

Za nami, selekcijo U12, so že tri odigrane prvenstvene tekme. V letošnji sezoni igramo v ligi mlajših dečkov – skupina 1.

S prvenstvom smo pričeli 31.8. proti ekipi NK Cockta Kresnice. Tekmo smo odigrali doma in visoko zmagali z 9:0. Ekipa je prikazala veliko želje in pravi pristop k tekmi. Žoga je bila večino časa v naši posesti. S tem so imeli fantje tudi veliko priložnosti za doseganje zadetkov. Pohvalil bi prav vse fante za odlično odigrano tekmo.

Drugo tekmo smo odigrali v gosteh proti ekipi NK Komenda. Na tekmi se je videlo, da smo igrali zgodaj zjutraj, tako da prav veliko zbranosti v igri še ni bilo. V času tekme je tudi močno deževalo, tako da je bilo vse skupaj še malce težje. Na začetku tekme je več želje po igri pokazal nasprotnik in zasluženo povedel z 1:0. Da ne bi bila razlika še večja je preprečil naš vratar z nekaj odličnimi obrambami. Proti koncu prvega polčasa pa so se zbudili tudi naši fantje in tako v dveh akcijah prišli do preobrata in vodstva z 1:2.

V drugem polčasu so fantje pokazali boljšo igro, s tem pa prišli do več priložnosti za zadetek. Vseeno so bili pri zaključkih premalo zbrani in zato je rezultat tekme ostal pri 1:2 za našo ekipo.

Tretja tekma je bila prestavljena in smo jo odigrali med tednom. Nasprotnik je bil Roltek Dob, ki je tekmo bolje začel. Gostje so bili še posebej v prvem polčasu bolj čvrsti. V tem času so dobivali večino dvobojev in pobrali veliko odbitih žog. Posledica tega je bilo tudi večje število prostih strelov za goste, ki pa jih je naša obramba vse uspela zaustaviti. Našo najlepšo priložnost prvega polčasa je po strelu z razdalje zaustavila prečka. 

V drugem polčasu so se naši fantje vendarle uspeli nekoliko otresti pritiska gostov in so postajali nevarnejši. Prvih nekaj strelov so gostje uspešno odbili. Po prekršku nad našim napadalcem smo izvajali kazenski strel, ki pa ga je vratar ubranil. Kmalu za tem sta sledili odločilni minuti srečanja. 

Najprej smo po strelu z desne strani povedli z 1:0. Minuto za tem pa po hitrem prodoru po levi strani in natančnem zaključku povišali na 2:0. Videti je bilo, da bomo tekmo mirno pripeljali do konca, ko smo po nespretnem posredovanju v obrambi dobili gol za končnih 1:2. Na koncu smo se lahko razveselili novih treh točk in trenutno prvega mesta na lestvici

Zahvalil bi se našim staršem, ki nas vedno odlično spodbujajo s tribun in s tem motivirajo fante k boljši igri.

Trener Tilen Rihar

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium