U12 Zlati – 2 tekmi, 2 različni sliki

 

V prejšnjem tednu je selekcija U12 Zlati odigrala 2 tekmi. Za prvo, ki se je odvijala v torek, ne morem najti veliko pozitivnih besed. Tekmo smo začeli dobro, povedli in se skozi prvi polčas dobro držali, potem pa je sledil zelo slab drugi polčas v katerem smo prejeli zadetek, tako da je bil končni rezultat tekme 1:1. V drugem polčasu je primanjkovalo predvsem zbranosti in brzdanja čustev ob spornih sodniških odločitvah. Zadovoljen sem bil z borbo in nepopustljivostjo do zadnje minute, čeprav to ni bilo dovolj za zmago. Na treningih bomo morali nekaj več pozornosti posvetiti tudi psihološki pripravi na tekmo, ki nas je mogoče stala boljšega rezultata.

V soboto je sledila nova tekma in povsem druga zgodba. Fantje so upoštevali večino začetnih navodil in takoj smo pokazali po kaj smo prišli na tekmo. Prisotna je bila želja in agresivnost ter velika mera borbe. S tem smo si tudi priigrali veliko priložnosti in kmalu povedli z 1:0. Nadaljevali smo s prodori po bokih in globinskimi žogami in kmalu izkoristili novo priložnost in povečali prednost na 2:0. Nasprotna ekipa se ni predala in proti koncu prvega polčasa pritisnila na naša vrata, ter uspela znižati zaostanek na 2:1. Pri odmoru med polčasom sem fante opomnil na osnovne naloge v fazi branjenja in jih spodbudil, da morajo nadaljevati tako kot v prvem polčasu. V drugem polčasu smo strli odpor domačih in jim z dvojnimi podajami in samostojnimi prodori še trikrat zatresli mrežo, ter zasluženo dobili tekmo z rezultatom 5:1. Med tekmo sem opravil veliko menjav in preizkusil nekaj fantov tudi na položajih na katerih ponavadi ne igrajo. Igrali so vsi fantje, tako da je vsak dobil zaslužen igralni čas. S tekmo in pristopom sem bil zelo zadovoljen, saj smo se odlično odzvali glede na to kaj se je zgodilo na torkovi tekmi. 

Fante sem pohvalil in jih spodbudil za prihajajoči teden v katerem ponovno igramo 2 tekmi. Rad bi se zahvalil tudi staršem za pozitivne komentarje in navijanje, ki bi lahko bilo občasno tudi malo glasnejše, saj s tem fantje dobijo še dodaten zagon!

Trener Tadej Špicar

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium