U12 Zlati – 2 tekmi in 2 točki

 

V nedeljo je ekipa U12 Zlati odigrala 2 tekmi v zimski ligi v Radomljah. Fantje so prikazali veliko borbe in želje, rezultat bi lahko bil boljši, lahko pa tudi slabši.

V prvi tekmi smo začeli še malo bolj pazljivo in zaspano, vendar se je igra do konca prvega polčasa že dodobra razvila. Tako nam, kot nasprotni ekipi, se je ponudilo nekaj priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. V drugem polčasu se je zgodba ponovila. Fantje so nadaljevali umirjeno, saj so vedeli, da nas po tej tekmi čaka še ena. Sredi drugega polčasa so z odličnim ekipnim sodelovanjem – z dvojnimi podajami in odlično zavrnjeno žogo zadeli za 1:0. Na žalost jih je veselje preveč ‘poneslo’. Že takoj v naslednjem napadu nasprotnika so, zaradi nezbranosti pri menjavi položajev v obrambi, prejeli zelo lep zadetek nasprotnika z razdalje, za katerega mu je potrebno čestitati. Do konca prve tekme se je zvrstilo še nekaj priložnosti na obeh straneh, a se mreži nista zatresli. Ostalo je pri rezultatu 1:1 in povsem poštenem remiju in točki za našo ekipo.

Sledil je 5 minutni odmor v katerem so se fantje nadihali in spočili, ter prejeli nekaj napotkov za drugo tekmo. V drugi tekmi se je malenkost že poznala utrujenost s prve tekme, zato je bilo potrebno bolj redno menjavanje položajev in vključevanje fantov s klopi. Nasprotnik je bil večino tekme enakovreden našim fantom kljub temu, da smo v vsakem polčasu odlično pritisnili na njihova vrata in jim nekaj minut oteževali prehod preko sredine igrišča. Ob koncu polčasa smo po prodoru nasprotnega napadalca prejeli zadetek za 1:0 in odšli na odmor z zaostankom.

Med polčasom sem fante vzpodbudil in jih opogumil za drugi polčas. Ekipa je stopila višje, vršila pritisk na nasprotnikovo obrambno linijo s tako imenovanim “pressingom” (visokim skupinskim/ekipnim pokrivanjem) in bila ob koncu drugega polčasa zato tudi nagrajena z zadetkom za 1:1 in zaslužen remi ter novo točko. Omeniti velja še lep poskus iz uvoda drugega polčasa, kjer je nasprotni vratar z konicami prstov odbil žogo po strelu našega napadalca z roba kazenskega prostora.

Z igro in pristopom sem bil zadovoljen, na žalost žoga danes nekajkrat ni želela v gol. Z malo športne sreče bi morda lahko drugo tekmo tudi zmagali. Čestitke nasprotniku za pošteno igro in pohvala fantom. Zahvalil bi se tudi staršem, ki so bodrili in navijali ob robu igrišča.

Trener Tadej Špicar

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium