U12 Zlati in Črni – Odličen turnir, odlične tekme, odlično vzdušje

 

Odhod na turnir

Selekcija U12 Zlati in štirje člani selekcije U12 Črni so v soboto zgodaj zjutraj odšli v Umag na močan turnir Umag Trophy 2019. Udeležilo se ga je 28 ekip. Sodelovali so večinoma slovenski predstavniki, bilo pa je tudi nekaj tujih. Med najbolj poznanimi sta bila hrvaška Rijeka in italijanski Inter iz Milana. Slednji je na koncu v finalu po kazenskih strelih ugnal NK Triglav.

Razpored

Ekipe so bile razvrščene v 4 skupine po 7 ekip. Našim fantom žreb ni bil povsem naklonjen, saj so bili uvrščeni v skupino z nekaj zelo težkimi nasprotniki. Olimpija, Krka, Dolomiti Dragomer oranžni, Celje, Maribor Tabor beli in madžarski predstavnik Debreceni LA, ki je na koncu osvojil 3. mesto, so se poleg naših fantov borili za najvišja mesta v skupini. V soboto jih je čakalo šest tekem v skupinskem delu, v nedeljo pa še dve za končno razvrstitev.

Prve tekme

Prvo tekmo smo igrali proti ekipi, ki naj bi bila ena boljših v državi in sicer proti NK Olimpija. V prvem polčasu se je naša ekipa odlično kosala z nasprotnikom. Prav tako v večjem delu drugega polčasa. Pet minut pred iztekom časa pa so nasprotniki povedli in do konca tekme še enkrat zatresli našo mrežo. Tako smo prvo tekmo izgubili z 2:0, vendar pustili dober vtis pred nadaljevanjem turnirja. Naslednjo tekmo smo bili povsem enakovreden nasprotnik, vendar je v drugem polčasu ekipa Celja ponovno zadela in zasluženo zmagala z 2:1. Sledila je mini “derby” tekma z NK Dolomiti Dragomer oranžni. Ekipi sta bili izenačeni. Omeniti gre, da smo zgrešili 100% priložnost za zadetek iz neposredne bližine in eno zelo lepo priložnost, tako da je ostalo pri začetnem izidu 0:0.

Proti madžarskemu Debreceni LA je ekipa odigrala solidno tekmo, kljub temu da je bila večina fantov nasprotne ekipe veliko močnejših in višjih od naših igralcev. Po dveh trenutkih nezbranosti v obrambi smo prejeli dva hitra zadetka in izgubili z 2:0.

Uspešno nadaljevanje v skupini

Po štirih tekmah je ekipa v skupini imela zgolj eno točko. Sledil je tri urni premor, ki so ga fantje izkoristili za nastanitev v hotelu in krajši počitek. Z izkupičkom v prvih štirih tekmah niso bili povsem zadovoljni. Sledila je tekma proti čvrsti ekipi NK Krka. Naši fantje se niso dali in zelo dobro držali začetni rezultat, čeprav niso bili velikokrat nevarni za nasprotnikov gol. Proti koncu tekme smo le prišli do polpriložnosti, pri kateri je bil nasprotnikov vratar precej neodločen pri lovljenju žoge. Le-ta se mu je odkotalila med nogami preko golove črte. Tekma se je končala z izidom 1:0 v prid naših fantov, ki so osvojili tri točke.

Pred zadnjo tekmo v skupini

Po kratkem preračunavanju smo s fanti in starši ugotovili, da se bomo težko zavihteli na četrto mesto, ki je še ponujalo boj za visoka mesta (od 9. do 16.). Na tem mestu je bila takrat prav NK Krka. Za napredovanje na četrto mesto smo potrebovali zmago s 5:0 ali več, kar je bilo težko izvedljivo.

Neverjetna tekma

Zadnjo tekmo proti NK Maribor Tabor beli smo začeli na krilih prejšnje zmage in podpore s tribun naših glasnih staršev. Fantje so se borili za vsako žogo in dobesedno “leteli” po igrišču. Priložnosti so se vrstile in prav tako tudi zadetki v mreži nasprotnika. Vse do konca so se naši igralci borili in pustili srce in dušo na igrišču. V zadnji minuti tekme pa so po najlepši akciji dneva zatresli mrežo nasprotnika in ZMAGALI ZA KONČNIH 5:0 IN ZASLUŽENO ČETRTO MESTO V SKUPINI. Fantje so si priborili odlično izhodišče za nedeljski tekmi in priložnost za poseganje po višjih mestih.

Naslednji dan

Po prespani noči v hotelu sta nas v nedeljo čakali 2 tekmi za razvrstitev od 9. do 16. mesta. V prvi tekmi smo se ponovno srečali z NK Dolomiti Dragomer, vendar tokrat z boljšo ekipo – beli. Po nekaj priložnosti se je zvrstilo na vsaki strani, vendar sta obe mreži mirovali skozi celotno tekmo, zato je sledilo streljanje kazenskih udarcev. Nasprotnik je prvi strel zgrešil, nato dva zadel v nasprotju z našimi fanti, ki so zadeli iz vseh treh poskusov in napredovali v boj za mesta od 9. do 11.. Sledila je tekma proti NK Brinje Grosuplje, ki je bila skoraj identična prejšnji in se prav tako končala z 0:0. Po kazenskih strelih je bila tokrat uspešnejša ekipa iz Grosuplja, ki je osvojila končno 9. mesto naša ekipa pa VRHUNSKO 11. mesto.

Zaključek

Glede na to, kako je izgledalo v uvodnih tekmah v skupinskem delu, smo bili zame osebno moralni zmagovalci tega turnirja. Zahvalili bi se organizatorju za super turnir, predvsem pa našim staršem za podporo in bodrenje po porazu, vse priboljške, ki smo jih dobili med odmorom, predvsem pa za glasno navijanje s tribun med vsako tekmo. Verjamem, da še danes niso vsi glasovi povsem povrnjeni. Ekipa je doživela super izkušnjo in bo ta turnir ohranila v zelo lepem spominu. Se vidimo prihodnje leto na Umag Trophy 2020.

(zelo zadovoljni) trener Tadej Špicar

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium